ANNONCE

Antorini trods kritik: Vi er tæt på hinanden

16. februar 2012 12:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Antorini trods kritik: Vi er tæt på hinanden
Billede mangler

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener ikke, at regeringen og Lærerforeningen er langt fra hinanden i spørgsmålet om, hvor der skal sættes ekstra ind for at højne niveauet i Folkeskolen.
 
Det siger hun til Newspaq, efter at Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, har kritiseret satsningen med øget fokus på dansk og matematik for at være for snæver.
 
“Jeg glæder mig til at drøfte forslaget med lærerforeningen, for jeg tror ikke, det er meget, der skiller vandene,” siger Antorini og fortsætter:
“Vi er ligeså optaget af at finde ud af, hvordan vi kan sætte fagene i spil i forhold til hinanden. Herunder at styrke de praktiske og musiske fag. Men det skal være sådan, at de understøtter dansk og matematik,” siger hun.
 
Hun påpeger, at forskning viser, at elever der klarer sig godt i dansk og matematik også klarer sig godt i andre fag.
 
Det udsagn kalder Anders Bondo Christensen dog for “let forsimplet”.
“Vi ved, at nogle af de elever, der har svært ved dansk og matematik, har brug for succes i andre fag; for eksempel en dygtig musik- eller idrætslærer, der kan udfordre dem og give dem en succesoplevelse, som de kan tage med sig ind i den øvrige undervisning,” siger han til Newspaq.
 
“Det vil øge deres motivation, og så bliver de faktisk også bedre i de andre fag,” siger han.
 
Christine Antorini er villig til at se på listen over initiativer der kan igangsættes, og hun er sikker på, at de nok skal finde en løsning. Men – som hun siger:
“Vi måler på dansk og matematik.”
 
Regeringen og Lærerforeningen skal i løbet af det næste halve år drøfte indholdet af en større folkeskolereform.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu