Apple-folk angrebet af computervirus

19. februar 2013 21:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Apple-folk angrebet af computervirus
Billede mangler

USA: Hackere går typisk efter computere med det universelt udbredte styresystem Windows, men nu er Mac-computere fra Apple også kommet under angreb.

 

Ifølge Reuters har det seneste angreb blandt andet ramt medarbejdere fra selve Apple, der har fået deres computere smittet med en virus, som er specialdesignet til Mac. I en pressemeddelelse erkender Apple, at flere computere er blevet inficeret, efter medarbejdere besøgte en hjemmeside for software-udviklere. Tilsyneladende har hackerne benyttet programmet Java til at snige virussen ind på Apples computere.

Apple oplyser i meddelelsen, at computere tilhørende »andre selskaber« også er blevet angrebet, men kommer ikke nærmere ind på, hvem det drejer sig om. En anonym kilde oplyser til Reuters, at flere hundrede selskaber, heriblandt underleverandører til det amerikanske militær, er blandt de ramte.

– Det er det første virkelig store angreb på Mac. Apple kæmper med mere end blot angrebet på selskabet selv, siger den centralt placerede kilde, der ifølge Reuters ikke har bemyndigelse til at udtale sig offentligt om sagen.

Angiveligt har hackerne bag angrebet benyttet det samme software, som blev brugt ved sidste uges angreb på Facebook. Om der er tale om de samme personer, vides dog ikke.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu