Apple-produkter risikerer at bryde i brand

21. juni 2019 11:23 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvis man har et produkt, der er omfattet af problemet, kan man få batteriet skiftet ganske gratis.

Apple-produkter risikerer at bryde i brand
Der er tale om MacBook Pro-computere solgt i perioden september 2015 til februar 2017. Foto: Robert Galbraith/Scanpix.

Har du Apple computer af navnet MacBook Pro, bør du besøge en ny support-side, Apple har oprettet og undersøge, om din computer udgør en risiko for brand. Apple oprettede siden 20. juni, og man kan her læse, at det primært er modeller solgt i perioden september 2015 til februar 2017, der er omfattet af problemet.

– Batteriet risikerer at overophede, og det vil dermed udgøre en brandrisiko, skriver Apple selv om problemet. 

Har man en computer, der er omfattet af problemet, kan man ganske gratis få batteriet skiftet af Apple, og hos virksomheden virker man til at tage brandrisikoen ganske alvorligt. Du kan hos Apple undersøge, om din computer kvalificerer sig til en gratis batteriudskiftning, og det er altså noget, Apple selv kraftigt opfordrer deres kunder til at gøre.

Artiklen fortsætter under videoen

– Hvis din computer er kvalificeret, bedes du stoppe med at bruge din computer og få dit batteri udskiftet, skriver Apple.

Ugers ventetid

Ifølge Apple bliver alle kvalificerede computere underkastet samme behandling; de bliver sendt til en godkendt reparatør, og batteriet bliver udskiftet. Processen kan godt tage flere uger, men hvis alternativet er at sidde med en computer, der en dag bryder i brand, kan det vise sig at være ventetiden værd.

For at finde ud af, om din computer skal have skiftet batteriet, skal du finde dens serienummer. Du kan læse mere om, hvordan du finder det, hos Apple.

På en Mac-computer skal du finde Apple-menuen og her vælge “Om denne Mac.”

Serienummeret taster du ind i den dertil indrettede boks på den føromtalte support-side. Herefter finder du ud af, om du skal have nyt batteri i din bærbare Mac.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu