Apple seneste offer i hacking-offensiv

20. februar 2013 09:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Apple seneste offer i hacking-offensiv
Billede mangler

En række Apple-medarbejderes computere er blevet hacket, fortalte firmaet tirsdag. Angrebet betragtes som relativt primitivt i form af en hjemmeside, der inficerer browseren, når man klikker ind på siden.

Apple meddeler, at angrebet ikke havde den store effekt, og at »ingen data har forladt Apple«. Firmaet vil udsende et specielt antivirus-værktøj til Mac-brugere for at fjerne eventuelle vira, som hackingen har medført.

Selv om skaden således synes begrænset, betragtes angrebet ikke desto mindre med stor alvor. Dels fordi det er selveste Apple, en af de mest lukkede og hemmelighedsfulde virksomheder i IT-branhen, der er blevet ramt.

Dels fordi angrebet blot er det seneste i en lang række af slagsen rettet mod amerikanske virksomheder og myndigheder. Således har blandt andre Facebook, Twitter, New York Times, Wall Street Journal og det amerikanske energiministerium været forsøgt hacket i de seneste måneder.

Det har ikke været muligt at fange gerningsmændene, men nogle af ofrene – som New York Times – lægger ikke skjul på, hvem mistanken bør falde på: Kina.

Forrige uge præsenterede de amerikanske efterretningstjenester en rapport, der karakteriserede de kinesiske hacking-aktiviteter som en direkte trussel mod den amerikanske konkurrenceevne. Tirsdag kom en anden rapport, der dokumenterede, at det kinesiske militær udfører organiseret cyberspionage over for amerikanske virksomheder.

Ifølge AP forventes den amerikanske regering onsdag, at fremlægge en plan med en række aggressive handelsmæssige og diplomatiske tiltag over for Kina som en direkte respons på kinesernes cyber-spionage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu