Apple til aktionærer: I får jeres penge

13. februar 2013 08:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Apple til aktionærer: I får jeres penge

Apple-chef Tim Cook holder tungen lige i munden. På den ene side afviser han en retssag fra utilfredse investorer, der vil have flere penge ud af firmaet. På den anden side fortæller han, at Apple seriøst overvejer at lade aktionærerne få andel i firmaets pengetank.

 

Sidste uge lagde investeringsforeningen Greenlight Capital sag an mod Apple, fordi firmaet holdt for meget og for længe på de mange kontanter i stedet for at dele dem ud til aktionærerne. Det har sat fornyet fokus på Apples umanerligt store kontantbeholdning på hele 137 milliarder dollar.

I forbindelse med en internetkonference i San Francisco udtalte Tim Cook, at retssagen var en distraktion, men at man kiggede seriøst på mulighederne for at dele flere penge ud til ejerne.

Pengene kan imidlertid også bruges til andre formål, understregede Cook og nævnte som eksempler investeringer i Apples detailled eller større opkøb. Især sidstnævnte er interessant, da Apple sjældent køber virksomheder, og aldrig for de helt store penge, hvilket står i skarp kontrast til opkøbsaktiviteterne hos eksempelvis Facebook eller Google.

Tim Cook ville dog ikke ud med, hvilke virksomheder man har i kikkerten, ud over at det gælder om at finde de klogeste hoveder, der samtidig passer ind med Apples kultur og strategi.

Apple-chefen blev naturligvis også spurgt om nye produkter på vej, ikke mindst fordi den seneste banebrydende lancering ligger næsten tre år tilbage med iPad i april 2010. Gætterierne har blandt andet gået på en discount-iPhone og senest et armbåndsur – måske ved navn iWatch –  men Tim Cook var lige så nærig med kommentarer som med firmaets kontanter.

»Vi kigger på en række muligheder. Det eneste, vi skal være sikre på, er, at vi laver noget med kvalitet.«

På det seneste har Apple ellers fået kritik på netop denne front i forbindelse med lanceringen af firmaets egen korttjeneste Maps, der viste sig mere end ubehjælpsom i sammenligning med konkurrenten Google Maps.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu