Aprilsnar: Derfor snyder vi hinanden i dag

1. april 2012 08:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aprilsnar: Derfor snyder vi hinanden i dag
Billede mangler

I dag er det den 1. april, så pas på når du læser nyheder eller hører en historie, der er lidt for god til at være sand.
 
 
Hele ideen omkring aprilsnar begyndte efter sigende i Frankrig i 1582, hvor man indførte en ny kalenderform. Nytåret lå tidligere ved påsketid men nu skulle det nye år pludselig begynde den 2. januar.
 
Derfor kunne man begynde at narre folk ved at ønske dem godt nytår den 1. april.
 
I Norden er skikken med aprilsnar – i Norge kaldet ”majkat” – udbredt.
 
Mange medier følger aprilsnarre-traditionen bringer den 1. april en historie, som ikke er sand.
Her er en liste over avisernes aprilsnar sidste år:MetroXpress oplyser, at det danske atomaffald skal deponeres under det nedrevne Ungdomshuset på Jagtvej 69, da Metro Cityring alligevel graver i undergrunden ved Nørrebros Runddel.
 Ekstrabladet.dk skriver at Caroline Wozniacki torsdag d. 24 marts skiftede fra dansk til polsk statsborgerskab.
 BT.dk melder at Peter Birch fra Paradise Hotel stiller op i Folketinget for DF, som følge af at han mødte Pia Kjærsgaard til optagelserne af Fangerne på Fortet.
 Kristeligt Dagblad beretter på sin hjemmeside, at metroudgravninger i København viser, at der har levet muslimer i Danmark siden 1200-tallet.
 Politiken.dk meddeler at som følge af jordskælvet i Japan, har undergrunden under Danmark forskudt sig, så Danmark er skrumpet ind med ca. 30 kvadratkilometer. Værst er det gået ud over området omkring Rudbøl Sø, ved grænsen mellem Tyskland og Danmark.
 Fyens.dk oplyser, at en fynsk it-mand har udviklet et program til en smartphone, han anvender til at scanne fosteret i sin gravide kærestes livmoder.
 Berlingske.dk bringer en aprilsnar om at den danske folketingspolitiker Naser Khader har ændret navn til Naser Niels Khader fordi det er “helt naturligt for mig at føje noget dansk til mit navn”.
 Aarhus Stiftstidende kan afsløre, at AGF vil starte et fodboldakademi i Zanzibar. Aftalen er underskrevet med landets fodboldforbundsformand J. Oke Ranslirpa

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu