Aprilsnar: Søvndal-comeback og bacon-hudcreme

1. april 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aprilsnar: Søvndal-comeback og bacon-hudcreme
Billede mangler

Man skal ikke tro på alt, hvad medierne skriver, lyder det jævnligt fra skeptiske danskere.

 

Mandag er der imidlertid særlig stor grund til at være skeptisk. Landets aviser og netaviser er nemlig spækket med løgnehistorier i aprilsnarrens navn.

I Berlingske kom det til udtryk i en historie om, at den verdensberømte restaurant Noma er blevet politianmeldt for tyveri. Fire fodboldklubber raser over, at restaurantens medarbejdere uden tilladelse har høstet græs og firkløvere fra fodboldbanerne på Kløvermarken og brugt det i retterne på Noma. Ingredienserne bliver brugt i en ret, der er skabt som en hyldest til København S, hvor køkkenchef René Redzepi er vokset op.

I JydskeVestkysten kan man berette om, at en rig russer skal forvandle Sønderborg Kaserne, som har måttet lade livet i forbindelse med forsvarsforliget, til en såkaldt ko-by, der skal huse 27.000 kreaturer.

I samme boldgade finder man historien fra fastfood-tjenesten justeat.dk. Her vil man gøre udbringningen af mad endnu mere rentabel og klimavenlig og samtidig skabe bedre serviceoplevelser for kunderne ved at bringe ud med heste.

»Egentligt var vi noget langt i vores planer om at bringe mad ud i elbiler, men efter grundige overvejelser har vi nu vurderet, at infrastrukturen omkring ladestationer for elbilerne endnu ikke er tilstrækkeligt udbygget i hele landet, hvilket ikke spiller godt sammen med, at vi tilbyder landsdækkende service,« siger direktør Mads Eriksen i pressemeddelelsen.

Og justeat.dk er ikke ene om at skrive løgnehistorier forklædt som seriøse pressemeddelelser. Danish Skin Care kan fortælle, at bacon er blevet det helt store i hit i hudplejeindustrien og lancerer i den forbindelse »BaconMasken«.

Flere politikere er også med på på spøgen, og Enhedslistens Per Clausen har således skrevet på Twitter, at han har meldt sig ind i Socialdemokraterne. Både Kristian Thulesen Dahl (DF) og Rasmus Jarlov (K) retter skytset mod overgangen til sommertid, som de mener bør laves om, da vejret fortsat er alt for koldt.

»Jeg må konstatere, at det langt fra er sommer endnu, og så er det jo besynderligt, at vi så pludselig skal til at have »sommertid«. Det duer bare ikke,« siger Kristian Thulesen Dahl og udtrykker samtidig håb om, at Folketinget vil bakke op om hans forslag om at flytte sommer- og vintertid en måned frem.

Vejret har dannet grundlag for flere fuphistorier. Til Politiken siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R), at han er blevet så træt af forkerte vejrudsigter, at han vil lave en ny meteorologuddannelse.

På altinget.dk skriver man, at Villy Søvndal (SF) vil gøre comeback som formand for SF på grund af partiets vælgerkrise, mens BT kan afsløre, at en indisk guru er blevet kaldt ind for at finde en løsning på konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu