Arabisk Liga holder nyt krisemøde om Syrien

27. maj 2012 11:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arabisk Liga holder nyt krisemøde om Syrien
Billede mangler

International fordømmelse regner ned over Syriens autoritære styre i Damaskus, efter at 92 mennesker blev dræbt af regeringssoldater i en massakre i byen Houla, og flere organisationer og lande arbejder med forslag, der skal bremse volden i landet.
Udenrigsministre fra Den Arabiske Liga er ved at blive indkaldt til krisemøde for at “studere situationen og gennemføre initiativer, der kan stoppe overgrebene på den syriske civilbefolkningen”, som det hedder i indkaldelsen, der er udsendt af Kuwaits regering.
Kuwait har også taget kontakt med andre internationale organisationer for at stoppe volden.
– Vi opfordrer det internationale samfund til at tage ansvar for at stoppe blodsudgydelserne, hedder det i en erklæring fra udenrigsministeriet i Kuwait.
Også Golflandenes Samarbejdsråd, GCC, beder omverdenen om at gribe ind i Syrien for at støtte oprøret mod præsident Bashar al-Assad. Gruppen tæller lande, der ligger omkring Den Persiske Bugt, heriblandt Saudi-Arabien.
I USA overvejer præsident Barack Obamas regering at indlede et samarbejde med Rusland for at udarbejde en plan for Bashar al-Assads afgang som præsident. Det skriver avisen The New York Times søndag.
Rusland er det syriske styres nærmeste allierede, og regeringen i Moskva har flere gange nedlagt veto mod resolutioner mod Syrien i FN’s Sikkerhedsråd.
Ifølge avisen arbejder USA med planer, der på en gang skal imødekomme den syriske oppositions krav om mere demokrati og Assads afgang, uden at hele den syriske administration bryder sammen.
Ifølge avisen har Obamas nationale sikkerhedsrådgiver, Thomas Donilon, allerede diskuteret planen med den russiske præsident, Vladimir Putin, for tre uger siden.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu