Arabiske stater må give våben til oprørere

6. marts 2013 21:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Arabiske stater må give våben til oprørere
Billede mangler

SYRIEN: Medlemslandene i Den Arabiske Liga kan efter eget ønske frit sende våben til oprørerne i Syrien.

 

Den beslutning har ligaen ifølge Reuters truffet under sit møde onsdag i Kairo, hvor den syriske konflikt endnu engang var på dagsordenen.

Hidtil har ligaens holdning været, at oprørerne i Syrien alene kunne støttes med humanitær og diplomatisk assistance, men efter dagens møde meddelte ledelsen, at det nu er op til hvert enkelt medlemsland at tilbyde alle typer af udstyr til selvforsvar, herunder også militært udstyr til oprørerne.

Den arabiske melding kommer samme dag, som den britiske udenrigsminister William Hague i Underhuset meddelte, at Storbritannien blandt andet vil sende pansrede køretøjer og formentlig skudsikre veste til oprørerne sammen med testudstyr, der kan vise, om et område er ramt af kemiske våben.

Oprørernes repræsentanter har ved internationale møder gang på gang sagt, at de ønsker avancerede våben, der kan sættes ind mod præsident Assads jagerfly og mod hans kampvogne.

Både beslutningen i Kairo og i London er udtryk for en skærpet holdning til præsident Assads styre, men William Hague understregede samtidig, at en militær intervention ikke er aktuel.

Ligaen tilbød også under mødet i Kairo, at oprørernes paraplyorganisation, Den Syriske National Koalition, kan få den plads i ligaen, der har stået tom, siden Syrien under præsident Assads ledelse blev smidt ud af organisationen i 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu