ANNONCE

Arbejder du hjemmefra? Det skal du gøre før du har fri

14. november 2020 21:55 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Det er vigtigt med gode og sunde rutiner, når det kommer til at arbejde hjemmefra.

Efterhånden har rigtig mange danskere stiftet bekendtskab med det at arbejde hjemmefra i den ene eller anden grad. For langt de fleste er det at arbejde hjemme lidt anderledes end at arbejde på arbejdet fysisk. Der er måske færre eller flere møder, men måske færre computerskærme.

Mange har måske følt, at de får mere tid til andre gøre mål, når man ikke bruger tiden på at pendle til og fra arbejdspladsen, men for mange kan det måske også være svært at ligge arbejdet fra sig, når klokken runder fyraften.

For at få det bedste ud af situationen med distanceledelse kræver det tæt kommunikation.

– Tjek hyppigt ind med din ledelse og dit team, råder Steffen Bohni, som er direktør i Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

På den måde bliver du heller ikke helt isoleret fra dine kolleger og sædvanlige arbejdsgange.

Derudover er det vigtigt, at det er så gennemsigtigt som muligt, hvad der forventes af dig som medarbejder, og hvad det ikke giver mening at kaste sig over.
– Dan dig et overblik over, hvilke opgaver der bliver påvirket af hjemmearbejde. Aftal, hvilke opgaver der skal løses, siger han.

Skab en hjemmearbejdsplads

Næstformand i HK Danmark Martin Rasmussen råder til at skille arbejdsliv og privatliv i det omfang, det kan lade sig gøre.

– Hvis man har mulighed for det, så er det en god idé at have et kontor derhjemme eller indrette et værelse til det, siger Martin Rasmussen og fortsætter:

– Så kan man lave nogle rytmer, hvor man går derind nogle timer og får ro til at få lavet sine ting.

Derfor har Huffington Post set nærmere på vaner, som man skal tillæg sig i hjemmet.

I galleriet øverst kan du se, hvilke syv ting du bør gøre, inden arbejdsdagen slutter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu