Arbejdsløse siger nej til lavtlønnede job

15. februar 2013 04:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Arbejdsløse siger nej til lavtlønnede job
Billede mangler

Flere arbejdsløse takker nej til tilbud om job, hvor lønnen er lav, fordi de risikerer at få mindre i dagpenge senere, skriver Jyllands-Posten.

 

Vikarbureauer oplever, at arbejdsløse ikke vil tage job med en løn på 120 kroner i timen, fordi de så risikerer at gå ned på en lavere dagpengesats senere.

»Vi har masser af eksempler på, at folk siger nej til et vikariat i lavtlønsområdet, fordi det senere kan få konsekvenser for deres dagpengeniveau,« siger afdelingsleder Claus Hvass fra landets største vikarbureau, Adecco til avisen.

Kim Olesen, der er partner i vikarbureauet PowerPeople, er ikke i tvivl, om at a-kasserne i flere tilfælde fraråder de ledige at tage lavtlønsarbejde.

Det må de dog ikke, siger direktør i A-kassernes Samvirk Verner Sand Kirk.

»De må godt oplyse om, at medlemmet vil få en lavere sats, men de må ikke opfordre til at lade være med at tage arbejdet,« siger han.

Dagpengesystemet trænger til en gennemgribende reform, mener Flemming Ipsen, der er professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

»Det her er en lavtlønsfælde, for det giver jo intet incitament til at tage et lavtlønsjob. Det viser bare, at vores dagpengesystem er forældet, og at vi har brug for en dagpengereform, der kan ændre på nogle af svaghederne,« siger Flemming Ibsen til Jyllands-Posten.

Ifølge beregninger, som A-kassernes Samvirke har lavet for avisen, skal man tjene mindst 130,72 kroner i timen, hvis man for eksempel efter et års arbejde og efterfølgende fyring skal undgå at gå ned i dagpengesats.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu