ANNONCE

Arbejdsløse skal gøre rent

28. august 2012 15:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arbejdsløse skal gøre rent
Billede mangler

Fra 1. oktober til sommeren 2013 sender ISS 16 medarbejdere med indvandrerbaggrund på dansk- og rengøringskursus, og planen er, at dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere fra Ringsted Kommune i mellemtiden skal ansættes som vikarer. Det skriver DAGBLADET Ringsted.
Virksomheds- og arbejdsmarkedskonsulent Lene Friis fra Jobcenter Ringsted forventer, at vikartjansen vil give de arbejdsløse nyt håb.
– De får et forspring i forhold til andre ledige, ved at de viser deres værd og passer en fast stilling i en længere periode. Det vil betyde, at de står først for, når nogen går på pension, eller når der bliver opslået en ledig stilling, siger Lene Friis til DAGBLADET Ringsted.
Projektet er en såkaldt jobrotationsordning, som går ud på, at firmaer sender medarbejdere på efteruddannelse, så der skabes plads til ledige på arbejdsmarkedet.
– Nogen kalder det en win-win-win-ordning, fordi tre parter får noget ud af det. Medarbejderen får et kompetencemæssigt løft ved at blive sendt på efteruddannelse. Den ledige kommer ind på arbejdsmarkedet og får et netværk, som måske kan føre til et job. Og endelig får virksomheden adgang til vikarer, som kender opgaverne, fortæller Lene Friis.
Initiativet lader til at være populært blandt de lokale ledige. 45 arbejdsløse Ringsted-borgere dukkede i sidste uge op til et informationsmøde, hvoraf mere end halvdelen skal til jobsamtale hos ISS.
De kommende vikarer kan imidlertid ikke forvente at få en loppetjans, da jobbet indebærer rengøring både morgen og aften.
Også ledige fra Faxe Kommune får mulighed for at blive en del af det nye projekt. Jobcenter Faxe holder personlige samtaler med 18 ledige i denne uge.
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem 3F Midt & Østsjælland, EUC Sjælland, Sprogskolen i Næstved, ISS, VUC og jobcentrene i Ringsted, Faxe og Stevns Kommuner, skriver DAGBLADET Ringsted.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu