Arbejdsrettens dom er kæmpe sejr, siger 3F

29. november 2012 19:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arbejdsrettens dom er kæmpe sejr, siger 3F
Billede mangler

3F håber nu, restauratøren vil forhandle efter Arbejdsrettens dom i Vejlegården-sagen som 3F ser som en kæmpe sejr. 
 
Et klart nej til arbejdsgiver-diktater.
 
Sådan læser 3F den dom i Arbejdsretten, der på de fleste punkter fastslår, at fagforeningens blokade mod restaurant Vejlegården er helt i orden.
 
– Vi er godt tilfredse med, at 3F naturligvis har ret til at kæmpe for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på en virksomhed som Vejlegården, siger gruppeformand Tina Møller Madsen fra 3F Privat Service, Hotel & Restauration.
 
Ifølge 3F-formanden betyder Arbejdsrettens dom, at et forsøg fra højrefløjen og de kristelige organisationer på at undergrave den danske fagbevægelses aftaleret er slået fejl.
 
– 3F har fået Arbejdsrettens klare ja til, at en faglig konflikt for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på restaurant Vejlegården er fuldt lovlig og i orden, siger Tina Møller Madsen.
 
Den lokale 3F-formand fra Vejle, Martin Jensen, mener, at dommen skal ses som et slag mod restauratør Amin Skovs troværdighed.
 
– De (dommerne. red.) har åbenbart også lagt mærke til, at han i Arbejdsretten blot fejede sine tidligere udtalelser til medierne til side med en bemærkning om, at det jo var et led i den taktiske kamp imod 3F, siger Martin Jensen.
 
Hos 3F håber man, at Amin Skov nu vil være villig til at forhandle overenskomst med fagforeningen.
 
– Vi er bestemt klar til på ny at forsøge at finde en forhandlingsløsning med restauratøren. Og med afgørelsen i Arbejdsretten kender begge parter rammerne for en fortsat konflikt, siger Tina Møller Madsen.
/ritzau/
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu