ANNONCE

Arbejdsskader hjemme: Sådan er reglerne

20. marts 2020 09:28 | Af: Newsbreak.dk

Reglerne gælder faktisk også derhjemme. Hvis du er på job.

Med millioner af danskere på hjemmearbejde er grænsen mellem arbejdsplads og hjem udvisket. Men reglerne for arbejdsskader er klare.

Det skriver Kommunen.dk.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du bedst indretter din hjemmearbejdsplads).

Artiklen fortsætter under videoen

Selvom mange medarbejdere blevet sendt hjem med en arbejdscomputer under armen, betyder det ikke, at arbejdsmiljøloven er sat ud af kraft.

Den gælder nemlig også ved distancearbejde, så det er stadig arbejdsgiveren, der har ansvaret for, at arbejdsforholdene er i orden, skriver BFA, Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration på deres hjemmeside.

Arbejdsskade eller ej

Men hvad nu, hvis medarbejderen får en arbejdsskade, mens han eller hun arbejder hjemme. Er det så overhovedet en arbejdsskade?

Søren Kjær Jensen, partner hos Elmer Advokater, understreger, at en skade skal være opstået som en del af arbejdet – eller de forhold, arbejdet er foregået under – for at være omfattet af arbejdsskadeforsikringen. Men det behøver ikke nødvendigvis at være arbejdsgiverens skyld, at en medarbejder er kommet til skade.

Det vil altså sige, at hvis en medarbejder midt i hjemmearbejdsdagen går ud for at hænge vasketøj op og får stød af maskinen, så er det næppe en arbejdsskade.

Men hvis medarbejderen på vej tilbage fra vaskemaskinen falder over en bunke ledninger, der sender strøm til en arbejdscomputer, som er blevet sendt med medarbejderen hjem, ja så er det meget muligt, det er omfattet af arbejdsskadeforsikringen, siger Søren Kjær Jensen.

– Men der kan være en række forskellige grænsetilfælde, og i den her særegne situation vil der opstå situationer, hvor man kan diskutere, om der er tale om skade, der er omfattet af arbejdsskadeforsikringen eller ej, siger Søren Kjær Jensen til kommunen.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu