ANNONCE

Arbejdstilsynet slår alarm efter stor aktion

16. april 2019 06:52 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Skræmmende mange rulletrapper i Danmark har problemer med sikkerheden.

Arbejdstilsynet har i slutningen af marts måned været rundt på biblioteker, indkøbscentre, togstationer og supermarkeder i hele Danmark, hvor de har kigget på rulletrapper.

Det sker efter flere ulykker med rulletrapper det sidste halve års tid.

I december omkom en 50-årig mand fra Aarhus efter et fald fra en rulletrappe på banegården i Aarhus og i november var en fire-årig dreng i kritisk tilstand efter et fald fra en rulletrappe i indkøbscentret Borgen i Sønderborg.

Trods det, at begge omtalte episoder bliver betegnet som hændelige uheld, så viser Arbejdstilsynets aktion, at ulykkerne sagtens kan gentage sig.

Arbejdstilsynet kiggede i marts på 182 rulletrapper – det gav anledning til 61 strakspåbud og tre forbud. Kun 11 steder var alt i orden på de eftersete rulletrapper:

”Vi kan konstatere, at der på en række rulletrapper ikke var styr på sikkerheden. Vi konstaterede eksempelvis, at pladerne, der sidder i hver ende af rulletrappen, og er en del af trappens sikkerhedsudstyr, manglede tænder, hvilket kan medføre, at fx snørebånd og sko kan ”blive spist af trappen”. Vi så håndlister, hvor der var risiko for, at fingre kunne komme i klemme. Og derudover var der også eksempler på dårlig eller defekt afskærmning, så der var direkte adgang til farlige, bevægelige dele på rulletrappen,” siger tilsynschef Morten Vestergaard i en pressemeddelelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu