Ariel Sharon viser tegn på bevidsthed

28. januar 2013 00:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ariel Sharon viser tegn på bevidsthed
Billede mangler

Den tidligere israelske premierminister, der har ligget i koma i syv år, har overrasket lægerne ved at vise tegn på hjerneaktivitet.

 

Den tidligere israelske premierminister blev udsat for en MR-scanning søndag, der viste »en vis grad af bevidsthed« hos den 84-årige, skriver Reuters.

Israelske og amerikanske eksperter, der har undersøgt Sharon, mener dog ikke, at resultaterne af undersøgelserne tyder på, at den tidligere general og politiker skulle være på vej til at vågne op fra den koma, han har ligget i siden slagtilfældet i 2006.

Men lægerne ser de små tegn på bevidsthed som »opmuntrende« i forhold til at finde en kur for nogle former for koma, fortæller Alon Friedman, der er neurologisk leder af Soroka-hospitalet i Beersheba.

Eksperter fra Soroka har sammen med den førende amerikanske neurolog Martin Monti fra University of California i Los Angeles scannet Sharons hjerne.

– Chancerne for at han kommer ud af sygesengen er meget meget små, siger Friedman.

Eksperterne kunne måle hjerneaktivitet, når Sharon blev vist billeder af sin familie, og da han blev bedt om at forestille sig sit hjem.

Resultaterne tyder på, at Sharon på trods af sin komatøse tilstand måske lytter, og at vigtig information når hans hjerne og bliver bearbejdet.

– Til en vis grad er patienten i stand til at forstå og reagere med hjernen, men kan ikke aktivere muskler, siger Friedman, der tilføjer, at der også blev målt aktivitet, da Sharon hørte sin søn Gilads stemme.

– Resultaterne er ikke entydige, men opmuntrende, og de overraskede os, siger Friedman, der vurderer, at resultaterne kan hjælpe lægerne i forhold til hvilke påvirkninger, der vil kunne vække patienter fra koma i fremtiden.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu