Arkæologen Howard Carter der fandt Tut Ankh Amons grav fejres af Google

9. maj 2012 00:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arkæologen Howard Carter der fandt Tut Ankh Amons grav fejres af Google
Billede mangler

Howard Carter, engelsk arkæolog og egyptolog, der fandt Tut Ankh Amons grav i 1922 ville i dag den 9. maj være fyldt 139 år.
 
Den engelske egyptolog og arkæolog, Howard Carter, ville i dag den 9. maj 2012 være fyldt 139 år. Det fejrer søgemaskinen Google med en såkaldt ”doodle” – en slags stregtegning – til ære for Howard Carter, der som sit livs absolutte højdepunkt den 4. november 1922 fandt den ægyptiske farao Tut Ankh Amons grav – efter 10 års søgen.
 
Howard Carter kom i en tidlig alder til Egypten, hvor han arbejdede på flere forskellige udgravninger. Mend et var først med mødet med Lord Carnarvon – en ivrig amatørarkæolog – at Carter for alvor fik ansvaret for store udgravninger. Lord Carnarvon støttede Carter økonomisk og blev for alvor ivrig efter at finde en ukendt faraos grav, som Carter havde opdaget eksistensen af. Denne grav var Tut Ankh Amons.
 
Den 4. november 1922 lykkedes det – graven viste sig, at være den bedst bevarede og mest intakte farao-grav, som nogensinde er fundet i Kongernes Dal.
 
Efter fundet af Tut Ankh Amons grav stoppede Carter som arkæolog. Han blev i stedet samler og holdt en række forelæsninger – blandt andet i USA.
 
I en alder af 64 år – i 1939 – døde Howard Carter af lymfekræft. Han er begravet på “Putney Vale Cemetery” i Vest London.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu