ANNONCE

Arla-fyrede får svært ved at finde job

18. januar 2012 15:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arla-fyrede får svært ved at finde job
Billede mangler

Arla lukker to mejerier i Klovborg og Hjørring. 143 medarbejdere mister jobbet, og ifølge fagforeningen NNF får de fyrede svært ved at finde job.
Flere andre mejerier er nemlig lukket indenfor det seneste år, og der er langt til nærmeste mejeri, der kan opsuge de fyrede Arla-medarbejdere.
Det siger forbundssekretær Poul Erik Faarkrog til Nyhedsbureauet Newspaq.
“Mulighederne for at få job på et mejeri i nærheden er meget dårlige,” siger han med henvisning til Arla-mejeriet i Hjørring, hvor 106 medarbejdere mister jobbet.
Nærmeste mejeri ligger i Svenstrup cirka 70 kilometer væk, men her er det ikke realistisk, at ret mange af de fyrede Arla-medarbejdere kan blive ansat, siger han.
Alternativt skal de fyrede endnu længere sydpå til Hobro – en tur på mere end 100 kilometer hver vej.
Poul Erik Faarkrog understreger, at Arla har gjort en god indsats for at hjælpe de medarbejdere, der bliver fyret.
Når Arla lukker produktionen i Klovborg og Hjørring, bliver produktionen samlet i Taulov, hvor der bliver oprettet 43 nye stillinger.
Og dem har de fyrede medarbejdere fortrinsret til, hvis de er interesserede på trods af afstanden, lyder det fra Arla.
“De medarbejdere, der er blevet bragt i den her situation, står først i køen til et job der, hvis deres kompetencer er de rigtige i forhold til behovet. Og desuden forsøger vi hele tiden at give dem fortrinsret til job i nærområdet,” siger senior vice president i Arla Dan Kolding til Newspaq.
Sidste produktionsdag på Klovborg Mejeri er 31. marts 2012, mens Hjørring Mejeri forventes at fortsætte produktionen frem til midten af 2013, oplyser Arla.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu