ANNONCE

Arla slår fast: To mejerier lukker

18. januar 2012 12:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Arla slår fast: To mejerier lukker
Billede mangler

Bestyrelsen i mejerigiganten Arla bekræfter nu, at de to jyske mejerier i Klovborg og Hjørring lukker.
I stedet flytter hele produktionen af såkaldt gulost til mejeriet i Taulov.
“Ved at flytte produktionen fra Klovborg og Hjørring til Taulov Mejeri skaber vi bedre muligheder for at fastholde produktionen af gulost i Danmark og dermed de job, der hører med. Vores internationale konkurrenter kan producere samme type produkter mere effektivt, end vi kan i dag, og det er vi selvfølgelig nødt til at reagere på, selvom det aldrig er rart at skulle standse produktionen på et mejeri,” siger Senior Vice President Dan Kolding, der er ansvarlig for produktionen af bl.a. gulost i Arla Foods.
Udvidelsen af Taulov Mejeri forventes at skabe 43 nye job, mens de henholdsvis 37 job i Klovborg og 106 job i Hjørring nedlægges.
Sidste produktionsdag på Klovborg Mejeri er 31. marts 2012, mens Hjørring Mejeri forventes at fortsætte produktionen frem til midten af 2013.
Nyheden om de forventede lukninger blev offentliggjort tilbage i april sidste år.
Og efterfølgende har forhandlingsudvalg bestående af repræsentanter for medarbejderne, deres faglige organisationer og Arlas HR-afdeling holdt møder på de to mejerier for at forberede medarbejderne på en eventuel lukning af arbejdspladsen.
“Vi har i løbet af de seneste måneder tilbudt karrierevejledning og hjælp til at udvikle kompetencer inden for nye arbejdsområder til de medarbejdere, der har ønsket det. Nu vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe alle godt på vej videre i deres job-situation enten i Arla eller andetsteds,” siger Dan Kolding.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu