Armstrong afviser anti-doping agentur

20. februar 2013 20:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Armstrong afviser anti-doping agentur
Billede mangler

Dopingdømte Lance Armstrong har ikke i sinde at samarbejde med det amerikanske anti-doping agentur USADA.

 

Det bekræfter amerikanerens advokat Tim Herman onsdag i en pressemeddelelse. Her fremgår det også, at Armstrong i stedet satser på at kunne samarbejde med en international domstol i kampen mod doping.

– Vi har fortsat et håb om, at en international domstol vil blive iværksat, hvilket vi vil gøre alt, hvad vi kan for. I mellemtiden – af flere grunde – vil Lance ikke deltage i USADAs bestræbelser på selektivt at gennemføre amerikanske retssager, som kun dæmoniserer udvalgte enkeltpersoner, mens de undlader at forfølge de andre 95 procent i sporten, fordi de ikke har kompetencer til det, lyder det i pressemeddelelsen.Med Armstrongs kolde skulder til USADA frasiger texaneren sig samtidig muligheden for at få nedsat sin livslange karantæne for al sport, som et samarbejde ellers kunne have medført. Dermed ser udsigten til en fremtid i professionel triatlon fortsat særdeles dyster ud.

Til gengæld kan oprettelsen af en international domstol kaste lys over, hvordan Lance Armstrong formåede at dope sig til succes i sin karriere.

– Lance er villig til at samarbejde fuldt ud og har været meget klar i mælet: Han vil være den første mand til at gå gennem døren til en international domstol, der skal fremme professionel cykling, og når han først er inde, vil han besvare alle spørgsmål, lyder det videre fra Tim Herman i pressemeddelelsen. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu