Det handler ikke bare om doping

6. februar 2013 17:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Det handler ikke bare om doping
Billede mangler

Det lignede et udslag af case closed, da den offentlige anklager, Andre Bigotte, i februar måned sidste år, besluttede sig for at lukke en undersøgelse om skatteunddragelse og snyd med offentlige midler mod den faldne cykelstjerne Lance Armstrong.

 

I stedet blev ansvaret for sagskomplekset overdraget til Travis Tygart, direktør i det amerikanske anti doping agentur USADA. Med det grundvoldsrystende facit, at den syvdobbelte vinder af Tour de France via vidneudsagn fra tidligere holdkammerater på cykelholdet US Postal blev afsløret i et omfattende og systematiseret dopingmisbrug.

Lance Armstrong gør dog klogt i at holde forbindelsen varm til den hær af håndplukkede jurister, som har hjulpet ham igennem både krise og kontroverser det seneste års tid. For ifølge en anonym kilde, der har udtalt sig til ABC News, er man langt fra færdig med at kulegrave og forfølge sagen mod den nu 41-årige eks-topatlet.

»Der er agenter i gang med at undersøge Lance Armstrongs sag for både obstruktion og trusler mod vidner. Andre Bigotte er på ingen måde enerådende i denne sag,« fastslog kilden over tv-stationen.

Modangreb

Igennem de år, hvor den syvdobbelte vinder af Tour de France dygtigt og insisterende forsvarede sig imod anklager om doping, gik han ofte direkte til modangreb på de journalister og tidligere ansatte, der forsøgte at afsløre texanerens biokemiske stunt.

Emma O’Reilly, en tidligere massør, blev af Armstrong kaldt både alkoholiseret og prostitueret, da Sunday Times med den irske kvinde som kilde kunne fortælle, hvordan hun var med til at camouflere stikmærker fra EPO-injektioner.

Også Betsy Andreu, hustru til den tidligere Armstrong-kollega Frankie Andreu, blev stemplet som utilregnelig og løgnagtig, da hun fortalte, hvor Armstrong forud for et kræftoperativt indgreb i 1996, havde fortalt læger om sit forbrug af lyssky stoffer.

Allerede inden Tyler Hamilton i sommeren 2012 valgte at gå til de amerikanske myndigheder med sin del af historien, følte både han og kæresten sig i flere omgange truet til tavshed af Armstrong og hans entourage.

Helvede på jord

Hamilton stødte – mere eller mindre tilfældigt – ind i Armstrong og andre gæster på en restaurant i Aspen, Colorado i foråret 2011, efter at den forhenværende superløjtnant havde fortalt brudstykker af sin historie til magasinprogrammet »60 Minutes«.

»Jeg vil gøre dit liv til et helvede på jord,« lød det fra Armstrong.

Også den tidligere rytterkone Odessa Gunn, gift med den tidligere superløjtnant Levi Leiheimer, mærkede Armstrongs magtfuldkommenhed umiddelbart før sagen mod den nu detroniserede Tourminator for alvor begyndte at rulle.B

»Løb, gå ikke,« lød det ifølge Gunn på en sms fra Lance Armstrong.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu