Armstrong sagsøges for millioner

8. februar 2013 03:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Armstrong sagsøges for millioner
Billede mangler

USA: Den nu vanærede tidligere tourkonge Lance Armstrong blev torsdag sagsøgt af firmaet SCA Promotions, der har betalt ham 12 millioner dollar (66 millioner kroner) for tre af hans i alt syv sejre i Tour de France, som han for nyligt er blevet frataget på grund af brug af ulovlige præstationsfremmende midler, skriver Reuters.

 

Firmaet hævder, at Armstrong og hans management begik bedrageri ved at lyve om brugen af ulovlige stoffer, da han modtog pengene for sejre i verdens hårdeste cykelløb i årene 2002 til 2004.

I sidste måned fik Armstrongs årelange og meget heftige benægtelse af dopingbrug en ende, da han i et interview med Oprah Winfrey indrømmede, at have snydt.

»Lance Armstrong snød sig til alle sine sejre i Tour de France. Det indrømmede han i interviewet. Han fik uretmæssigt udbetalt 12 millioner dollar,« siger direktør i SCA Robert Hamman.

Direktøren mener desuden, at virksomhedens omdømme har lidt skade, og at man har mistet kunder på grund af affæren.

Det er ikke første gang Armstrong og den tidligere samarbejdspartner mødes i retten.

Armstrongs advokater afviser kravene fra SCA Promotions.

På grund af rygter og beskyldningerne om doping nægtede firmaet i første omgang at betale en bonus på 5 millioner dollar (27,5 millioner kroner) for den sjette sejr i 2004.

Man SCA blev pålagt at betale, efter Armstrong trak dem i retten, hvor han under ed sværgede, at han var »ren« og havde vundet på retfærdig vis.

Firmaet måtte efter et forlig hoste op med 5 millioner dollar plus 2,5 million i renter og advokatudgifter.

Armstrongs advokat Mark Fabiani skriver i en email til Reuters torsdag, at aftalen fra 2006 forhindrer SCA i nogensinde at kunne genåbne sagen om forliget, der blev indgået i 2006.

I sidste måned blev Armstrong desuden sagsøgt af sit tidligere bogforlag, der mener, at hans storsælgende selvbiografi nu er afsløret som det rene løgn efter tilståelserne om systematisk doping.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu