Armstrong samarbejder med USADA

7. februar 2013 09:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Armstrong samarbejder med USADA
Lance Armstrong indrømmede for nylig massivt dopingmisbrug. Foto: Handout/Getty Images.
Lance Armstrong

Lance Armstrong indrømmede for nylig massivt dopingmisbrug. Foto: Handout/Getty Images.

At Lance Armstrong indrømmede doping foran talkshowværten Oprah Winfrey var det største skridt at tage. Løgnen blev brudt ned, men det var også kun første skridt for Lance Armstrong, og han mangler fortsat at tage det næste skridt.

Den amerikanske anti doping-myndighed USADA stod bag den store dopingrapport, som strippede Armstrong for sine syv Tour de France-titler. Armstrong kæmpede i lang tid mod rapporten, og han nægtede at deltage.

Chefen for USADA, Travis Tygart, var ikke tilfreds med Armstrongs indrømmelse hos Oprah, så han gav Armstrong en deadline til d. 6. februar, hvor han inden da, skulle fortælle USADA, om han ville samarbejde med dem, og fortælle detaljer omkring dopingmisbruget på US Postal.

Den deadline udløb onsdag, men Armstrong har henvendt sig, og det lader til, at den detroniserede amerikaner er klar til at udlevere dopingmisbrug og ikke mindst navne. Det fortæller Travis Tygart i et statement.

– Vi er i kontakt med Mr. Armstrong og hans repræsentanter, og vi kan forstå, at han gerne vil være en del af løsningen, og hjælpe med gøre en indsats for at rydde op i cykelsporten. Vi har accepteret hans ønske om at få yderligere to uger til at arbejde på nogle detaljer, og det håber vi kommer til at ske, lyder det på USADAs website.

Armstrong har ytret ønske om at vende tilbage til triatlon, men som følge af USADA-rapporten har han fået livstidskarantæne. Hvis han skal konkurrere igen, kræver det, at han samarbejder med USADA.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu