Armstrongs turbo-læge: Lance behøvede ingen doping

24. januar 2013 23:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Armstrongs turbo-læge: Lance behøvede ingen doping
Billede mangler

Den bandlyste itaienske idrætsmediciner Michele Ferrari hævder, at den faldne cykellegende næppe har haft gavn af doping.

 

Det er den korte version af den italienske idrætsmediciner Michele Ferraris syn på Lance Armstrongs indrømmelse forleden i Oprah Winfreys talkshow.

På sin hjemmeside 53 x 12.com formulerer den sagnomspundne og livstidskarantænedømte læge sig for første gang om den sag, han selv har en betydelig aktie i. Og hvor hans mest celebre klient er hovedrolleidehaver. Men skal man tro Ferrari, er den megen snak om, hvad Lance Armstrong tog hvornår, hvordan og hvorfor tæt på at være sludder og vrøvl.

– Hvis den måde, Armstrong ifølge sine holdkammerater har taget testosteron på passer, har det i bedste fald en placebo (indbildt, red.) effekt, vurderer Ferrari, der endda laver henvisninger til videnskabeligt baserede artikler udenfor menigmands forståelsesramme.

Ifølge kilder som Tyler Hamilton og Floyd Landis, skulle Armstrong sammen med flere af US Postal-rytterne have indtaget det ellers stærkt præstationsfremmende mandlige kønshormon testosteron med nogle få dråber under tungen og med lidt olivenolie til at assistere optagelsen i organismen. Men dén køber Michele Ferrari ikke.

– Det kunne i værste fald have bremset Lance Armstrongs naturlige produktion af testosteron og dermed have skadet hans præstationer.

Heller ikke den excessive brug af EPO i såkaldte mikrodoseringer giver Ferrari meget for.

– De mængder, der er blevet beskrevet, ville kun give en udholdenhedsatlet en øget præstationsevne på tre-seks procent. Noget tilsvarende kunne man opnå med højdetræning, mener Michele Ferrari  med henvisning til den øgede iltoptagelse, man opnår ved at præstere i højdernes såkaldt tynde luft.

– Derfor kunne Armstrong have opnået det samme uden at bruge doping. Også fordi hans talent var så meget større end hans konkurrenters, hævder Ferrari.

Ifølge hidtil tilgængelige målinger har Armstrong dog ligget et stykke under andre Tour-vindere som Miguel Indurain, Greg Lemond og evighedstoeren Jan Ullrich.    

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu