Arnesen satser på dansk teenager

23. januar 2013 07:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Arnesen satser på dansk teenager
Billede mangler

Christian Nørgaard skal i dette forår bevise, at han skal være med i truppen til næste sæson, siger Frank Arnesen.

 

Christian Nørgaard skiftede Lyngby ud med Hamburger SV for præcist et år siden. Et år, hvor midtbanespilleren har skullet lære. Den læretid er slut nu.

Nørgaard, der fylder 19 år i foråret, skal ifølge HSVs danske sportschef Frank Arnesen i dette forår vise, at han skal være en del af Bundesliga-truppen til næste sæson.

– Det går den rette vej for Christian. Han træner med førsteholdet – han var med i vores træningslejr i Abu Dhabi inden forårsstarten – og spiller kampe for andetholdet indtil næste sæson, siger Arnesen til sporten.dk.

– Jeg vil jo gerne bygge holdet op omkring gode spillere med erfaring, og lige under dem skal der så være unge spillere, som kan få chancen i kampene. Og her håber jeg, at Christian kommer ind i billedet, siger Arnesen og fortsætter:

– Det næste halve år skal han vise, at han skal være en af de unge spillere, der skal spille i næste sæson. Han har talentet til det, han har en fantastisk mentalitet, og alle er meget glade for ham hernede. I øjeblikket har vi mange midtbanespillere, så det er jo svært for Christian at komme igennem, men indtil sommer er det op til vores fire-fem største talenter, deriblandt Christian, at bevise, at de skal være fast med i truppen, siger Arnesen.

Christian Nørgaard har imponeret i HSV, men den unge midtbanespiller har også døjet med skader.

– Han har været væk i tre måneder med en skade, så det tager lidt tid, og han var da lidt frustreret over skaden. Men han har kløet på, og han skal bare sørge for ikke at få skader, så han kan træne og udvikle sig dagligt, siger Arnesen.

Den danske sportschef afviser ikke, at Nørgaard kan komme til at sidde på Bundesliga-bænken i foråret, men det kræver, at Arnesen får solgt nogen af sine mange midtbanespillere.

– Hvis der er nogen af dem, man kan få solgt, sådan at vi kan få Nørgaard med op og sidde på bænken, ville det være fint. Men det ser ud til, at vinduet bliver stille og roligt. Der er ikke rigtigt nogen, der har penge, så det bliver mere leje og lån. Jeg skal eksempelvis sælge for at købe, og det ser man generelt i klubberne, siger han.

Han afviser også, at han kan hente noget i Danmark i øjeblikket.

– Vi har jo vores scout Bjarne Hansen, der scouter Skandinavien. Men for mig handler det i dette vindue om at sælge spillere, og så må vi se, om vi har penge til at købe til sommer. Men nej, der er ikke noget i Danmark lige nu, siger Arnesen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu