Aros-regnbue må ikke bruges kommercielt

5. marts 2013 08:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aros-regnbue må ikke bruges kommercielt

Olafur Eliassons i diameter 52 meter store Your Rainbow Panorama er blevet et vartegn for Aarhus. Men det er ikke alle beskåret at skilte med kunstværket på toppen af Aros Aarhus Kunstmuseum. I hvert fald ikke kommercielt. Det skriver Århus Stiftstidende.

 

Publikum må gerne tage privatfotos til albummet hjemme på hylden eller i computeren. Men den islandske kunstner og Aros har ophavsretten på den 150 meter lange århusianske regnbue. Skilte på kunstmuseet vil i fremtiden gøre gæsterne opmærksomme på, at de ikke frit må bruge de billeder, de tager på Aros.

Årsagen er, at det lokale ejendomsmæglerfirma Nybolig Bruuns Bro i Aarhus brugte Your Rainbow Panorama og Rådhustårnet som baggrund på en nytårshilsen til sine kunder i blandt andet annoncer. Medarbejderne stod på taget af Aros oppe ved selve regnbuen, og det faldt Olafur Eliassons stab for brystet.

Sagen er ordnet i mindelighed. Nybolig Bruuns Bro trak sin nytårshilsen tilbage.

Aros og Olafur Eliasson deler ophavsretten til Your Rainbow Panorama. Sagen var en fejl fra kunstmuseets side, og den er rettet internt. Hvis firmaer i fremtiden vil bruge regnbuen i markedsføring, skal der være en klar aftale mellem Aros og Olafur Eliasson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu