Arsenal meget tæt på sensationen mod Bayern

13. marts 2013 22:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Arsenal meget tæt på sensationen mod Bayern
Billede mangler

Det kan godt være, at både Grækenland, Egypten og Kina hævder, at der flere hundrede år før vores tidsregning fandtes en slags fodbold i deres lande, men det var i England, de opfandt det rigtige fodboldspil. Det spil vi kender i dag. Det var i England, de allerede i det 16. århundrede spillede fodbold i skolerne, det var i England de første klubber blev grundlagt, og det engelske fodboldforbund var verdens første.

Men alt det var dengang, og fra i dag kan englænderne begynde selvransagelsen og spørge sig selv, hvornår det var, de blev overhalet af nutiden, og hvordan et så stolt land for første gang siden 1996 dog kan være uden en eneste deltager blandt de otte kvartfinalister. For sådan er det, efter Arsenal onsdag aften blev sendt ud af Bayern München.

Men de sprællede i nettet, kæmpede til det sidste. Vandt med 2-0. Men tabte på reglen om udebanemål. Så knebent, som det kunne blive.

Allerede inden kampen havde de fleste ellers forudset, at Bayern München på baggrund af deres 3-1 sejr i London for tre uger siden var stensikkert videre, og tyskernes anfører Philipp Lahm var allerede begyndt at tale om, hvem han helst ville møde i næste runde.

Efter kun tre minutters spil langede hans selvsikkerhed ud efter ham, da Olivier Giroud efter flot opspil og et fladt indlæg fra Theo Walcott havde gjort det til 1-0 til Arsenal og bragt et tidligt håb ind i kampen.

Bayern München pressede på for en udligning, men viste ikke det niveau, der i det første opgør i London havde gjort dem i stand til at rive englænderne sønder og sammen, så Arsenal gik til pausen med sin 1-0 føring og bevidstheden om, at de skulle ud og score to mål til i 2. halvleg for at gå videre.

Som Arsène Wenger har for vane, trak han imidlertid satsningen lidt endnu, og Bayern fik hurtigt et par chancer til Arjen Robben, der spillede i stedet for skadede Ribery, og Toni Kroos, mens Arsenal måtte nøjes med et par halvfærdige kontra-angreb.

Nogenlunde sådan forløb resten af kampen – lige indtil to minutter før den originale tid udløb. Da steg Koscielny til vejrs og headede Arsenals allerførste hjørnespark i mål, forpå der inklusiv tillægstid resterede omkring fem minutters drama.

Tættere kom de bare ikke, og således havnede Bayern München i kvartfinalerne, hvor også deres konkurrenter og landsmænd fra Dortmund er at finde, mens englænderne må nøjes med at se til for første gang i 17 år. Trods alt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu