Arsenal overrumplede Laudrup og Swansea

16. marts 2013 17:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Arsenal overrumplede Laudrup og Swansea
Billede mangler

Michael Laudrup havde overtaget mod kollegaen Arsene Wenger, inden lørdagens opgør i det sydlige Wales. Første gang de to tørnede sammen i denne Premier League-sæson vandt Laudrups Swansea-hold 2-0 i London, men denne gang var det Wenger, der kunne smile lumsk og triumferende, efter en Arsenal-sejr med samme cifre.

Kampen blev kickstartet af en hektisk, men målløs 1. halvleg, hvor angrebene bølgede fra den ene ende til den anden. Swansea startede bedst, og både højre back Angel Rangel og topscorer Michu havde store muligheder mod et vakkelvornt Arsenal-forsvar. Lukasz Fabianski i buret var straks mere vanskelig at overliste for Laudrups spillere, der startede kampen med både tempo og masser af gejst.

Den aggressive Swansea-start fik Arsenal en smule på hælene, men efter 20 minutter fandt Champions League-kandidaterne fra London også fodfæste på den regnvåde plæne på Liberty Stadium. Stille og roligt kombinerede holdet sig ind i kampen, og som halvlegen skred frem, blev også Arsenals afslutninger mere og mere farlige. Især spanske Santi Cazorla , der i øvrigt spillede mod sin gode ven Michu, summede om Swansea-feltet som en bi om en blomst. Han og holdkammeraterne stak også til, men nærmere end et langskud på overliggeren fra unge Alex Oxlade-Chamberlain kom London-holdet ikke.

Opskriften fra 1. halvleg gik igen efter pausen. Højt tempofyldt spil og afslutninger i begge ender men helt farligt blev det meget sjældent. Santi Cazorla og Pablo Hernandez forsøgte sig i halvlegens begyndelse, men det blev en smule halvhjertet. på det tidspunkt lignede både Swansea og Arsenal mandskaber, som gerne ville sælge kampen for et enkelt point. Men det ændrede sig.

Som kampen skred frem blev det mere og mere tydeligt, at Arsenal var det bedre hold. London-klubben havde bolden mest, og fik også sendt flest afslutninger afsted. Et kvarter før tid landede en af dem bag Swansea-keeper Michel Vorm. Efter lidt småspil i feltet landede bolden for fødderne af Arsenals nyindkøbte venstre back, Nacho Monreal. Han trykkede af fra ti meters afstand uden Vorm kunne nå ned til det lumske skud.

Det kunne Vorm heller ikke i overtiden, da ivorianske Gervinho modtog bolden i fri position. Alene med den hollandske keeper lukkede han kampen og sparkede Arsenal nærmere de Champions League-billetter, der er sæsonens altoverskyggende mål. Michael Laudrup og Swansea er til gengæld fanget i ingenmandsland i midten af Premier League.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu