Årtiers værste snestorm lammer nordlige USA

9. februar 2013 17:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Årtiers værste snestorm lammer nordlige USA
Billede mangler

USA: Med en vindhastighed nogle steder på 133 kilometer i timen og med nedbør på op mod 80 centimeter fejer den værste snestorm i årtier lørdag over det nordlige USA og lammer store dele af vej og togtrafikken.

 

Hele seks stater har erklæret undtagelsestilstand, blandt dem Massachusets, Connecticut og Rhode Islands, hvor myndighederne har beordret alle trafikanter til at holde sig fra vejene og meddelt, at der falder bøder på op til 500 dollar eller endog fængselsstraf, hvis nogen vover sig ud. Alle veje i Connecticut er lukkede, hvor der i et enkelt område er blevet målt 85 centimeter sne.

»Jeg har aldrig set noget lignende,« lyder det fra Pedro Segarra i byen Hartfort, Connecticu, stedet der er blevet begravet i 85 centimeter sne.

I Cuttyhunk, New York, når vindens hastighed op på 133 kilometer i timen.

Ifølge Reuters har snestormen »Nemo« kostet mindst et menneskeliv. En 78-årig mand er blevet ramt af en bil i staten New York, da føreren en anden bil mistede herredømmet og kørte fodgængeren ned.

Samtidig med snefaldet er vejene også blokeret af væltede træer, der enten giver efter for stormen eller snemængderne.

Mindst 600.000 mennesker er uden strøm i de sneramte områder, og i Plymouth Massachusetts er et atomkraftværk blevet lukket ned – ifølge myndighederne uden at frembyde nogen fare for befolkningen.

Mindst 5.000 flyafgange er aflyst som følge af snemængderne, og togtrafikken er unormal eller helt aflyst.

Hos SAS oplyser kommunikationschef Mikkel Thrane, at to SAS-fly til henholdsvis New York og Washington afgik normalt fra Kastrup ved middagstid lørdag, og at flyet til New York omdirgeres til Washington, hvis det viser sig umuligt at lande i New York.

I New York opfordrer borgmester Michael Bloomberg sine indbyggere til at blive hjemme, »lave noget god mad og se en film«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu