Askesky uden løn årsag til lufthavnensstrejke

15. marts 2012 11:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Askesky uden løn årsag til lufthavnensstrejke
Billede mangler

Uenighed om en askesky fik sikkerhedspersonalet til at nedlægge arbejdet her til morgen og sende lufttrafikken ud i kaos.
Sikkerhedspersonalets fagforening har forhandlet med lufthavnen i 20 timer, men forhandlinger er nu brudt sammen, oplyser John Dybart, formand for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærerne.
Parterne strides hovedsageligt om en såkaldt force majeure-klausul, hvor lufthavnen vil kunne sende folk hjem uden løn, hvis der for eksempel kom en askesky igen.
“Hvis man hjemsender en far eller mor i en børnefamilie i mange dage uden løn, så har det selvfølgelig katastrofale følger for familieøkonomien,” siger John Dybart til Newspaq og understreger, at han intet har med den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse at gøre.
Samtidig synes sikkerhedsfolket, at Københavns Lufthavn snyder dem for et fortjent lønhop, når lufthavnens overskud sidste år lyder på 900 millioner kroner ud af en omsætning på tre milliarder.
“Direktionen har delt bonusser på 30 millioner kroner, og en tredjedel af omsætningen er ren overskud. Og så vil de have mulighed for at sende folk hjem uden løn. Det kan vi simpelthen ikke acceptere,” fortæller John Dybart.
På grund af en arbejdsnedlæggelse blandt sikkerhedspersonalet, har der været kø på mere end 100 meter for at få scannet sin kuffert, jakke og lomme.
Ifølge lufthavnen vil det tage et par timer, før de rejsende kan checke ind som normalt.
Der har været store forsinkelser på flytrafikken i Kastrup Lufthavn her til morgen, efter sikkerhedspersonalet gik til fagligt møde klokken 05.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu