Assad: Briter vil bevæbne terrorister

3. marts 2013 09:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Assad: Briter vil bevæbne terrorister
Billede mangler

SYRIEN: Storbritannien har spillet en »ukonstruktiv rolle« i Mellemøsten og været stålsat på at bevæbne syriske »terrorister.

 

Det siger Syriens præsident, Bashar al-Assad, i et af sine sjældne interview med et vestligt medie.

»Hvordan kan vi forvente, at Storbritannien vil spille en konstruktiv rolle, når landet er fast besluttet på at militarisere problemet og ikke ønsker at lindre dialogen mellem syrerne,« spørger Assad i et interview med den britiske avis Sunday Times.

Storbritannien støtter den syriske opposition, men har så vidt vides hverken givet våben eller ammunition til de oprørere, der gør alt for at vælte styret i Damaskus.

Udenrigsminister William Hague har dog indikeret, at Storbritannien kunne finde på at sende våben til oppositionsgrupper i fremtiden, og det forventes ifølge Sunday Times, at han kommer med en udtalelse i det britiske parlament i næste uge. Her vil han præsentere en detaljeret hjælpeplan, som skal komme den syriske oppositions paraplyorganisation, Den Nationale Koalition, til gavn.

»Vi ønsker at gøre mere og give flere typer af støtte, og vi arbejder på, at det kan realiseres,« sagde en talsmand fra det britiske udenrigsministerium tidligere på ugen.

Storbritannien har desuden forsøgt at presse EU til at genoverveje den våbenembargo, der forhindrer våben i at falde i oprørernes hænder. Men trods det britiske ønske blev EUs udenrigsministre for nylig enige om, at det kun skal være muligt at yde såkaldt teknisk assistance og ikke-dødbringende hjælp til den syriske opposition.

I interviewet med Sunday Times understreger Assad, at Storbritanniens »ukonstruktive rolle i vores region har fundet sted i årtier – hvis ikke i århundreder«.

»Regeringen (den britiske, red.) har en naiv, forvirret og urealistisk opførsel. De bliver nødt til at opføre sig mere fornuftigt og ansvarligt,« fastslår den syriske præsident.

FN anslår, at omkring 70.000 personer – civile som militære – er blevet slået ihjel i den syriske borgerkrig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu