Assad udnævner syv nye syriske ministre

10. februar 2013 07:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Assad udnævner syv nye syriske ministre
Billede mangler

SYRIEN: Mens borgerkrigen raser i Syrien, har landets præsident Bashar al-Assad udpeget syv nye ministre, skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra landets statskontrollerede nyhedsbureau SANA.

 

Landet har blandt andet fået en ny olieminister i Suleiman Abbas og en ny finansminister ved navn Ismail Ismail, og der venter sidstnævnte en vanskelig opgave.

Syrien er et land i økonomisk krise, oprøret, der har udviklet sig til en regulær borgerkrig, er gået hårdt ud over landets infrastruktur og landbrugsproduktion, og det syriske pund er under pres.

Rokaden har blandt andet også givet plads til en ny boligminister og landbrugsminister, mens der ikke er skiftet ud på forsvars- eller indenrigsministerposten, skriver Reuters.

Der er umiddelbart ikke oplysninger fremme om årsagen til ministerrokaden, som ikke er den første under den næsten to år lange konflikt i Syrien. I august sidste år fandt den seneste sted. Samme måned hoppede premierministeren Riyad Hijab af til Jordan, og han advarede i den forbindelse om, at et regulært folkedrab fandt sted i Syrien, hvor flere end 60.000 mennesker ifølge FN har mistet livet. Samtidig er hundredetusinder på flugt fra krigshandlingerne, ligesom et stort antal syrere er fordrevet internt i landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu