Assad udpeger ny premierminister

6. juni 2012 13:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Assad udpeger ny premierminister
Billede mangler

Den hårdt pressede syriske præsident, Bashar al-Assad, udpeger en ny premierminister, der i sin regeringsførelse skal “tage hensyn til nye politiske bevægelser”.
Det oplyser en talsmand for Assad.
Ny regeringsleder bliver den hidtidige landbrugsminister, Riyad Hijab, der afløser Adel Safar. Han blev udpeget til premierminister i april i fjor, kort efter det folkelige oprør mod Assad begyndte.
Udnævnelsen kommer efter parlamentsvalget den 7. maj, som alle oppositionsgrupper og partier boykottede.
Valget blev afholdt, efter at Assad havde gennemført en revidering af den syriske grundlov, der gjorde det muligt for andre partier og grupperinger end det altdominerende Baath-regeringsparti at stille op.
I en tale til det syriske parlament forleden sagde Assad, at den ny regeringsleder skal tage hensyn til nye politiske grupper i landet.
Oppositionsledere giver dog ikke meget for udnævnelsen af Riyad Hijab som ny premierminister. De peger på, at Hijab er mangeårigt medlem af Baath-partiet, og at Assad har forpasset en mulighed for at vise sig villig til forandring.
Udpegningen af en ny premierminister kommer sideløbende med, at væbnede oppositionsgrupper optrapper deres angreb på regeringshæren i og omkring hovedstaden Damaskus.
Onsdag formiddag var der kampe i flere bydele og forstæder til Damaskus.
Op mod 100 regeringssoldater er dræbt siden weekenden. Alene lørdag omkom 57 soldater. Det er det højeste tabstal på en dag, hæren har lidt, siden opstanden begyndte for 15 måneder siden.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu