ANNONCE

Assange kæmper mod udvisning i voldtægtssag

1. februar 2012 15:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Assange kæmper mod udvisning i voldtægtssag
Billede mangler

Julian Assange, den kontroversielle stifter af hjemmesiden Wikileaks, som afslører hemmelige dokumenter, har indledt sit sidste forsøg på at undgå udlevering i omstridt voldtægtssag.
Den svenske anklagemyndighed har krævet Assange udleveret, fordi han angiveligt forbrød sig to svenske kvinder, mens han opholdt sig i Stockholm i august 2010, skriver The Guardian.
Julian Assange, som har adresser i både USA og England, benægter imidlertid alle anklager og har nu taget udleveringskravet til den engelske højesteret, som er hans sidste mulighed for at undgå udleveringen.
Assange har allerede ført sagen til to forskellige retsinstanser, men har tabt begge gange.
Højesteret skal formentlig ikke tage stilling til indholdet i voldtægtssagen, men derimod til validiteten i udleveringskravet. Assanges advokater hævder nemlig, at udleveringskravet er ugyldigt i henhold til engelsk og amerikansk lovgivning.
Såvel i England som i USA kan kun dommere udstede udleveringskrav, men da det i Sverige er anklagemyndigheden, som står bag kravet, er grundlaget bag udleveringen ugyldigt, lyder argumentationen. Når den myndighed, som skal føre retssag mod Julian Assange, samtidig får magt til at arrestere ham, bliver Julian Assange udsat for unfair og ulovlig retsbehandling, siger hans advokater.
Syv højesteretdommere skal fælde dom i sagen, som er berammet til to høringsdage. Der forventes dog ikke dom i sagen før om flere uger.
Kilde: The Guardian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu