ANNONCE

Astralis kan afslutte 2020 med et brag

20. december 2020 11:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Astralis kan vinde sin fjerde og sidste titel i 2020, når holdet søndag aften møder Liquid i en stor finale.

Astralis kan afslutte 2020 med et brag
Lukas 'gla1ve' Egholm Rossander, da Astralis lancerer ny spillertrøje på det Kongelige Teater i København torsdag den 17. september 2020. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold Astralis kan søndag aften lukke året med en titel.

I finalen i IEM Global Challenge skal danskerne op mod Team Liquid, og det er første gang i mere end et år, at de to rivaler møder hinanden i en finale.

Astralis er på jagt efter den fjerde titel i 2020, og det vil i så fald markere en perfekt afslutning på et coronapræget år. Det siger in-game leader Lukas “gla1ve” Rossander forud for finalen.

– Vi har allerede bevist, vi står på et solidt fundament i Astralis, og uanset udfaldet kan alle være sindssygt stolte over det, vi har formået gennem 2020.

– Når det er sagt vil en finalesejr – og en finalesejr over netop Team Liquid – være den helt perfekte afrunding på året for os. Vi har sendt et stærkt signal til resten af verden allerede, men det vil stå endnu stærkere, hvis vi kroner året med en finalesejr, siger han.

Nummer 2 slog nummer 1 og 3

Efter sejre over verdensranglistens nummer et og tre, Vitality og NaVi, mener Rossander, at det er fortjent, at Astralis, verdensranglistens nummer to, har spillet sig frem til finalen.

Den amerikanske finalemodstander ligger nummer 17 på verdensranglisten, men det afspejler ikke nødvendigvis holdets aktuelle styrke.

– Det er fedt, vi skal spille mod Liquid. Det er historisk en af vores største rivaler og samtidig et hold, vi altid har haft det godt med at møde.

– Det er selvfølgelig på mange måder et nyt hold, men jeg tror, at seerne kan forvente lidt af det samme som altid i de kampe. Det bliver virkelig intenst med masser af mentalt spil og både aggressivt og taktisk Counter-Strike, siger Astralis-spilleren.

Seks spillere

Lukas Rossander har, ligesom holdkammeraten Andreas “Xyp9x” Højsleth, været sygemeldt fra Astralis i løbet af 2020. Derfor har holdet spillet flere turneringer med andre spillere end de fem, Andreas Højsleth, Lukas Rossander, Emil “Magisk” Reif, Peter “dupreeh” Rasmussen og Nicolai “dev1ce” Reedtz, der ellers har udgjort Astralis siden februar 2018.

Faktisk består Astralis for tiden af seks spillere, da Lucas “Bubzkji” Andersen blev hentet til holdet i sommeren 2020. På det seneste har Lucas Andersen erstattet Andreas Højsleth, når Astralis spiller kampe på banen “Nuke.”

Der er også en chance for, at Lucas Andersen kommer i spil for Astralis søndag, når finalen bliver spillet fra 17.00. Der spilles bedst af fem baner (ud af syv mulige), og vinderholdet belønnes med 200.000 dollar, cirka 1,2 millioner kroner, i præmiepenge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu