ANNONCE

Asyludgifter eksploderet på fire år

3. august 2012 06:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Asyludgifter eksploderet på fire år
Billede mangler

I 2008 kostede indkvarteringen af asylansøgere den danske stat 370 millioner kroner. Bare to år senere var beløbet steget til 941 millioner og videre til 947 millioner sidste år, skriver Politiken fredag.
– Vi bruger uforholdsmæssigt mange penge på det her område, siger Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, som bliver bakket op af Dansk Folkeparti:
– Det er en meget voldsom stigning, og noget tyder på, at det bliver værre, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF) til Politiken.
Hvor man for bare et halvt år siden forventede at holde niveauet, har det stigende antal asylansøgere fået Finansudvalget til at vurdere i en halvårsopgørelse i maj, at budgettet vil skride med cirka 85 millioner kroner.
Samlet set vil udgifterne i 2012 dermed stige til over en milliard kroner, skriver Politiken.
Med udgifter på over en milliard kroner til indkvarterede asylansøgere er vi nået til et niveau, hvor asylansøgerne koster Danmark “afsindigt mange penge”, mener Dansk Folkeparti.
– Det er tankevækkende, at i disse reformtider, hvor en hel masse velfærdsområder skal holde igen, stiger udgifterne til asylområdet voldsomt. Spørgsmålet er, om man vil prioritere danskerne eller udlændingene, siger Martin Henriksen.
Både SF og Socialdemokraterne erkender stigningen, men finder den ikke bekymrende.
– De store udsving skyldes, at der er rigtig meget ufred i verden lige nu. Ikke mindst i Syrien. Derfor kommer der mange asylansøgere. Ikke fordi vi har lempet reglerne, for det har vi ikke.
– De omkringliggende lande oplever samme pres, siger Trine Bramsen (S) til Politiken.
Hun er formand for udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu