Undgå at give dit barn rygskader: Sådan skal du pakke skoletasken

10. august 2018 05:55 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det er uhyre vigtigt at pakke skoletasken rigtigt for dit barn, så barnet undgår rygskader. Se her, hvordan du gør.

Det nærmer sig efterhånden skolestartstid i Danmark, og dermed er det også tid for forældre til at finde ud af, hvad man gør for at pakke skoletasken rigtigt for sit barn.

Det kan nemlig have store konsekvenser for børnene, hvis ikke deres skoletaske er indstillet korrekt og pakket på en ordentlig måde.

Derfor har Forbrugerlaboratoriet udarbejdet en række tips til, hvad man som forælder skal gøre for at pakke skoletasken rigtigt for sit barn.

Du kan se tipsene i galleriet ovenfor.

At pakke skoletasken rigtigt: Det er uhyre vigtigt

At det er vigtigt at pakke skoletasken rigtigt, kan ph.d. Birgit Sørensen Skoffer fra Aarhus Universitet skrive under på. For et par år siden lavede hun nemlig et forsøg, hvor hun fulgte 546 skoleelever i niende klasse og undersøgte skoletaskernes betydning.

– En fjerdedel af eleverne havde inden for de seneste tre måneder oplevet så stærke smerter, at det påvirkede nattesøvnen, eller at de måtte søge behandling, sagde hun dengang i forbindelse med undersøgelsen.

– Det havde blandt andet betydning, hvordan eleverne bar skoletasken. De elever, der bar tasken over den ene skulder, havde mere ondt end dem, der bar tasken på ryggen, sagde Birgit Sørensen Skoffer.

Det er statautoriseret ergoterapeut Karin Trolle enig i, fortæller hun til Alt For Damerne.

– Små uhensigtmæssigheder som en for tung skoletaske kan forplante sig og give skævheder i ryggen, ikke mindst fordi børnehaveklassebarnet vokser meget. Det kan give smerter senere, især hvis dit barn er disponeret for dårlig ryg, siger ergoterapeuten, som ser mange børn gå rundt med alt for tunge skoletasker, siger ergoterapeuten til Alt For Damerne.

I denne artikel kan du desuden se gode råd til at købe den rigtige skoletaske til dit barn:

Vigtigt: Disse ting skal du vide, inden du køber skoletaske til dit barn

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu