Auken klar til at se på NOx-afgift

29. januar 2013 12:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Auken klar til at se på NOx-afgift
Billede mangler

Miljøminister Ida Auken (SF) erklærer sig klar til at se på den meget omdiskuterede afgift på udledningen af de sundhedsskadelige og forurenende kvælstofilter, der går under betegnelsen NOx.

 

– NOx er et problem, men spørgsmålet er, om vi får nok ud af afgiften, som den er. Afgiften kan skrues sammen på mange måder, og det er jeg villig til at se på, siger hun til Altinget.dk.

NOx-afgiften blev indført under den tidligere regering, men i forbindelse med finansloven for 2012 besluttede den nuværende regering og Enhedslisten at femdoble afgiften.

Meldingen fra miljøministeren kommer, efter at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) for nylig afviste at ændre afgiften.

– Det kan jeg ikke lige se i min horisont. Hvordan kan man fjerne en NOx-afgift og stadig fastholde et grønt perspektiv, sagde SF-formanden til Berlingske, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde annonceret, at regeringen planlægger at lave en pakke, måske med afgiftslettelser, der skal forbedre konkurrenceevnen og skabe job i det private erhvervsliv.

Ida Auken er imidlertid klar til at se nærmere på alle afgifter.

– Der er nogle af afgifterne, som jeg meget gerne tager op og kigger fordomsfrit på. Virker de i forhold til at få lavet en grøn omstilling, eller hiver de bare penge i statskassen? Hvis det bare giver penge i statskassen, så er det ikke mig, som siger stop til at ændre dem, siger hun til Altinget.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu