ANNONCE

Auktionshus sælger en af prinsesse Dianas mest ikoniske kjoler

21. november 2019 16:28 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Tilbage i 1985 bar Diana en smuk, blå aftenkjole da hun dansede med John Travolta under et besøg i Det Hvide Hus i Washington. Nu kan den blive din.

I forbindelse med en statsmiddag i Det Hvide Hus den 9. november 1985 fik prinsesse Diana de øvrige gæster til nærmest at måbe.

Festlighederne havde daværende præsident Ronald Reagan og First Lady Nancy som værtspar og blandt de inviterede var også Hollywood stjernen John Travolta.

Prinsessen bar ved lejligheden en smuk, mørkblå aftenkjole i fløjl, og den kom ikke mindst til sin ret, da John Travolta bød hende op til dans og de svævede rundt på dansegulvet i et helt kvarter.

Artiklen fortsætter under videoen

For Diana fans gjorde det nærmest kjolen til en af de mest ikoniske kjoler, hun nogensinde har båret. Det skriver flere medier. Blandt andet People.

Nu kan den blive din. Den er nemlig en del af kataloget når Kerry Taylor Auctions i London afholder auktionen Passion for Fashion mandag den 9. december.

Men regn med at skulle grave dybt i lommerne. Auktionshuset forventer nemlig et hammerslag på 350.000 britiske pund. Det svarer til godt og vel tre millioner danske kroner.

Var selv inde over designet

Kreationen er designet af Victor Edelstein, som i mere end et årti lavede kjoler til den kongelige familie. Ifølge Kerry Taylor Auctions var prinsessen selv med inde over tilblivelsen og insisterede på at den skulle være blå og med bart skulderlook. Hun skulle angiveligt have set et lignende eksemplar i bordeaux i designeren studiet.

Tilpasningen af kjolen fandt sted i Dianas private lejlighede på Kensington Palace, og ifølge People skulle hun have været så begejstret for resultatet, at hun med det samme poserede for prins Charles.

Han skulle have kvitteret med at fortælle hende, at hun så vidunderlig ud.

En kæmpe ære

Oplevelsen i Det Hvide Hus printede sig i den grad hos John Travolta. Det har han tidligere berettet overfor den Hollandsk TV-station Kanal Één.

– Jeg havde slet ikke forventet at skulle danske med Lady Diana. Det var faktisk Nancy Reagan, der opfordrede mig til det. Hun sagde, det var et stort ønske fra prinsessen. Jeg kommer aldrig til at glemme det øjeblik. Jeg er beæret over at have fået sådan en oplevelse, sagde han blandt andet dengang.

Har man lyst til at se kjolen, inden man afgiver sit bud, er det også muligt. Der er nemlig eftersyn i auktionshuset søndag den 9. december.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu