Auri: Krisen har styrket holdet

12. februar 2013 06:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Auri: Krisen har styrket holdet
Trods krisen står spillerne sammen - og det har styrket truppen, mener Brøndby-træner Auri Skarbalius. Foto: Facebook.
Auri Skarbalius

Trods krisen står spillerne sammen – og det har styrket truppen, mener Brøndby-træner Auri Skarbalius. Foto: Facebook.

Konkurs. Ledelseskaos. Manglende lønninger. Mediestorm. Faglig kamp, overlevelseskamp.

 

Det har været de daglige forhindringer, Brøndby-truppen har skullet navigere rundt i de seneste måneder.

Oveni det har stillingen i Superligaen tynget yderligere på de blå-gule skuldre.

En sidsteplads i ligaen skal forceres med øget mental styrke, bedre sammenhold og et fokus på det offensive aspekt af Brøndbys spil.

Det mener cheftræner Auri Skarbalius, som er sikker på, at truppen er kommet styrket ud af vinterens trængsler.

– Vi har jo godt vidst, at situationen var alvorlig, men på intet tidspunkt har vi fået at vide, at tingene ikke ville lykkes, eller at der ikke ville være en klub at komme tilbage til, siger Auri Skarbalius, der i øjeblikket er på træningslejr i Tyrkiet med sin trup.

Det har handlet om at se det positive i det negative, lyset i mørket. Brøndbys cheftræner har især hæftet sig ved et øget sammenhold i truppen, hvilket er kommet til udtryk i en enighed om de forskellige løn-scenarier. En slags gratis teambuilding, mener Skarbalius.

– Som jeg har sagt til spillerne, er det godt, at de kan stå sammen og finde løsninger. Det er jo teambuilding in ’real life’ og så til ingen penge, det koster ikke noget. Men forskellen mellem teambuilding og så det her, er, at dét, vi har gennemgået, er virkelighed, siger han og fortsætter:

– Det er jo ingen hemmelighed, at spillerne er i forskellige situationer mht. kontrakter og løn, men dér viser de, at de står sammen, og generelt synes jeg, at vores hold altid har stået sammen. Det eneste problem har været at vise den slags på banen. Derfor er jeg meget positiv, for når vi får styr på det på banen, så kan det pludselig gå stærkt, siger han.

Og det skal gå stærkt.

13 kampe i foråret skal forhindre nedrykning.

Skarbalius giver her et indblik i, hvilke aspekter Brøndby har fokus på i træningen op til sæsonstarten.

– Vi vil fortsætte med at spille med én angriber på toppen. Det kan ændres i enkelte kampe, men udgangspunktet er med en angriber. Vi har jo spillet mange lige kampe, men når man kigger på statistikken, angående afslutninger, ligger vi nummer to i ligaen i gennemsnit pr. kamp. Men vi ligger placeret på sidstepladsen i tabellen, siger Skarbalius.

– Det skyldes, at vores afslutninger er for svære og for pressede, hvor modstanderne er skarpere og har bedre afslutninger. Vi skaber ikke store chancer, fordi vi er for stressede i disse situationer. Så vi har lige nu meget fokus på at træne den offensive del af banen, siger han og fortsætter:

– En anden ting, vi træner meget, er de offensive omstillinger, for der har vi også haft udfordringer. Vi skal skabe større chancer på omstillinger, for den største udfordring i efteråret har været at skabe store chancer. Der er gået 32 mål ind, og vi har kun scoret 21, hvilket er i gennemsnit et mål pr. kamp, og det har faktisk været et problem, vi har haft i halvandet år i Brøndby. Lige så snart Simon Makienok har en tørkeperiode, så har vi en udfordring, og dér skal flere af vores spillere være skarpere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu