Australier afløser Wildeboer

31. januar 2013 17:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Australier afløser Wildeboer
Billede mangler

Det bliver en australier, der bliver cheftræner for de danske elitesvømmere på Dansk Svømmeunions Nationale Træningscenter (NTC) i København. Det bliver 40-årige Shannon Rollason, der afløser hollænderen Paulus Wildeboer fra 1. marts.

Shannon Rollason kommer fra en lignende stilling i Australien og var senest træner for de australske kvinder, der vandt OL-guld ved de OL i London i sommer på 4×100 fri.

– Jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet tiltrække en trænerkapacitet som Shannon. Svømmerne kan være stolte over, at vi har fået en af verdens absolut bedste trænere til landet, for der er ingen tvivl om, at det stærke hold af svømmere, vi råder over i Danmark, har været en afgørende faktor i forhold til at kunne tiltrække en sådan træner-kapacitet. Jeg føler mig helt overbevist om, at NTC går en rigtig positiv udvikling i møde med Shannon ved roret, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, i en pressemeddelelse.

Shannon Rollason roser arbejdet med dansk svømning, men mener samtidig, at det kan forbedres.

– Danmark har været igennem en positiv udvikling de seneste år. Jeg er dog sikker på, at der er langt til overliggeren endnu, og det bliver rigtig spændende at få lov til at bidrage til denne proces. Med den nye struktur i dansk svømning med både en centertræner og en landstræner, tror jeg, at vi har et rigtig fornuftigt grundlag for at løfte dansk svømning endnu et niveau, siger Shannon Rollason.

Team Danmark-direktør Michael Andersen peger på, at udviklingen skal toppe ved OL i Rio i 2016.

– Jeg er ikke i tvivl om, at Shannon Rollason kan videreudvikle vores topsvømmere frem imod mange gode præstationer ved VM på langbane i Barcelona til sommer, EM på kortbane i Herning i slutningen af 2013 og så naturligvis det langsigtede mål, OL 2016 i Rio. NTC på Bellahøj vil hermed også i de kommende år være det helt afgørende fundament for dansk svømnings internationale succes, og i den forbindelse er NTC-cheftrænerens faglige kompetencer og personlighed nøglefaktorer for både talenterne og verdensklasse-svømmernes sportslige og menneskelige udvikling, lyder det fra Michael Andersen.

NTC har hjemme på Bellahøj Svømmestadion og er Dansk Svømmeunions træningstilbud til landets bedste svømmere. Rollason bliver derved træner for blandt andet Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen. Dansk Svømmeunion mangler stadig at ansætte en landstræner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu