Autoforhandler i fængsel for trusler mod Skat

4. februar 2013 15:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Autoforhandler i fængsel for trusler mod Skat
Billede mangler

Det koster en autoforhandler 30 dages ubetinget fængsel, at han truede med at brænde sine lokaler af, da Skat kom på visit for at inddrive noget af mandens gæld til det offentlige.

 

Det står klart, efter at Vestre Landsret har stadfæstet en byretsdom mod manden, der kommer fra Tønder-området.

– Vi havde nogle medarbejdere ude ved en autoforhandler, som ikke betalte sin gæld til det offentlige. Og vi var faktisk nået dertil, hvor vi var nødt til at foretage udlæg i nogle biler, som det hedder, når vi sikrer os betaling for gæld, siger afdelingsleder Olaf Lagoni, Skattecenter Tønder, i en pressemeddelelse.

Men da Skat og pantefogeden mødte op på adressen for at foretage et uanmeldt kontrolbesøg hos autoforhandleren for at inddrive gæld og kontrollere regnskaber, slog det tilsyneladende klik for manden.

– Forhandleren nægtede at udlevere registreringsattesterne på bilerne. Da Skats medarbejdere insisterede, gik autoforhandleren ud og hentede noget brændbar væske, som han hældte ud over kontorerne, og så truede han med at brænde det hele af, siger Olaf Lagoni.

Det fik skattemedarbejderne til at flygte fra stedet og efterfølgende tilkalde politiet og brandvæsenet. Manden gjorde imidlertid ikke alvor af sine trusler, men hændelsen blev ikke desto mindre meldt til politiet.

– Vi er glade for, at både byretten og landsretten klart tilkendegiver, at medarbejderne hos Skat skal have lov til at passe deres arbejde, uden at de bliver udsat for overgreb, siger Olaf Lagoni.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu