Automat-tyv fældet af sine blege øjne og næse

23. juni 2012 06:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Automat-tyv fældet af sine blege øjne og næse
Billede mangler

En 33-årig mand fik i går to år og ni måneders fængsel. Retten i Lyngby kendte ham skyldig i kup mod banker i både Allerød og Sorgenfri, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Det var øjenbrynenes kurve, næseryggens udformning og øjnenes blege farve, der blev det afgørende bevis for dommer og domsmænd, da en 33-årig mand i går fik en dom på fængsel i to år og ni måneder.
Sagen drejede sig om bankkuppet i Allerød i juli sidste år, hvor en gruppe maskerede mænd brød ind i Danske Bank på M. D. Madsensvej og flåede en pengeautomat med 1,7 millioner kroner ud af væggen ved hjælp af både donkraft og palleløfter.
Gerningsmændene bar elefanthuer, og et afgørende spørgsmål i sagen har været, om det lille udsnit af ansigtet, man kunne se på billederne fra overvågningen, kunne kædes sammen med de tre tiltalte i sagen.
Derfor har både anklager og forsvarere ventet på den retsantropologiske rapport, som blev fremlagt i retten i går.
Rapporten slår fast, at der fandtes flere ansigtstræk i den ene gerningsmands ansigt, der »taler for et sammenfald af identitet med den mistænkte«, som det hedder i fagsproget. Og den vurdering lagde retten vægt på, da den fandt den 33-årige skyldig i bankkuppet i Allerød.
Den 33-årige nægter sig skyldig og har derfor anket dommen til landsretten med krav om frifindelse.
Manden har sammen med to andre tiltalte i sagen, en 31-årig og en 25-årig, erkendt at stå bag et lignende tyveri af en pengeboks i Sorgenfri i februar i år. Den 31-årige og den 25-årige fik begge halvandet års ubetinget fængsel for kuppet og overvejer nu sammen med deres advokat, om dommen skal ankes.
Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu