ANNONCE

Avis får klø for tal om ledige kvinder

6. december 2011 16:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Avis får klø for tal om ledige kvinder
Billede mangler

Danmarks Statistik undsiger nu en artikel i Jyllands-Posten om kontanthjælpsmodtageres arbejdsparathed, skriver DR.
I historien i Jyllands-Posten, som er blevet citeret i landsdækkende medier i løbet af dagen, fremgår det, at 33,9 procent af de kvindelige kontanthjælpsmodtagere i den såkaldte matchgruppe 1 slet ikke er interesseret i at få et arbejde.
Tal der ifølge Jyllands-Posten kommer fra en “særkørsel fra Danmarks Statistik”.
Men nu melder Danmarks Statistik ud, at de ikke står bag de stærkt omtalte tal og aldrig har publiceret dem.
Direktør for personstatistik i Danmarks Statistik, Niels Ploug, forklarer til DR, at Dansk Arbejdsgiverforening via en forskerordning hos Danmarks Statistik har fået lov til at trække tal fra den såkaldte Arbejdskraftundersøgelse fra 2010.
90.000 danskere er omfattet af denne undersøgelse, og normalt “opregner” man efterfølgende tallene, så de svarer til de omkring tre millioner danskere i den arbejdsdygtige alder.
Men når Jyllands-Posten konkluderer, at 33,9 procent af de adspurgte 6.700 kvinder på kontanthjælp i matchgruppe 1 ikke vil have et arbejde, svarer det til, at 34 kvinder har svaret sådan ud af 100. Opregnet giver det 2.300 ud af 6.700.
Det mener Danmarks Statistik er kritisabelt. Opregnede tal på mellem 2.000 og 4.000 er nemlig behæftet med stor statistisk usikkerhed, hvilket man bør gøre opmærksom på. Det er ikke sket i Jyllands-Posten i dag.
Dansk Arbejdsgiverforening, der har leveret tallene til Jyllands-Posten, beklager, men fastholder, at tallene kan bruges, dog med statistisk usikkerhed.
Kilde: DR

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu