ANNONCE

Avis: Fodboldklubber har stort overskud på spillersalg

10. september 2012 09:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Avis: Fodboldklubber har stort overskud på spillersalg
Billede mangler

144 millioner kroner har Superligaens 12 klubber tilsammen tjent på sommerens transfers. Det er det største overskud i syv år.
 
Det er Søndagsavisen,d er bringer historien om de mange millioner, der tildlyder de danske fodboldklubber klubkasser. Ikke siden sæsonen 2005/06, hvor klubberne tilsammen tjente 193,4 millioner kroner, har overskuddet efter køb og salg af spillere været så stort som i år. Det viser tal fra en af Tysklands største sportshjemmesider Transfermarkt.de.
 
Danmark er nummer 10 på listen over lande, der har tjent mest på salg af spillere i forhold til det, de har brugt på at købe nye spillere denne sommer. Der er dog stadig langt op til topscorerne Portugal og Brasilien. Begge lande kommer ud med et transferoverskud på mere end en milliard kroner.
 
Kunsten er at købe billigt og sælge dyrt. Det har i gennemsnit kostet 282.000 kroner at købe en spiller til Superligaen denne sommer, mens Superligaspillerne i gennemsnit er blevet solgt for to millioner kroner. De otte dyrest handlede spillere i Superligaen er solgt til udlandet og især FC Københavns salg af Dame N’Doye og Bryan Oviedo har bidraget til overskuddet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu