Avis: Gaddafi gav Sarkozy 50 millioner euro

13. marts 2012 21:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Avis: Gaddafi gav Sarkozy 50 millioner euro
Billede mangler

Nye dokumenter tyder på, at den franske præsident Nicholas Sarkozy fik endda overordenlig stor økonomisk støtte til sin valgkamp i 2007 af den tidligere diktator af Libyen.
Muammar Gaddafi skulle således have givet et kampagnebidrag på intet mindre end 50 millioner euro. Det hævder den franske venstreorienterede avis Mediapart at være besiddelse af beviser på, skriver vg.no.
I en artikel hævder avisen, at den har dokumenter fra 2005, hvor Nicholas Sarkozy var indenrigsminister og præsidentkandidat, som viser, at der fandt møder sted mellem repræsentanter fra Gadaffi og Sarkozy.
Ifølge artiklen endte møderne med, at den tidligere præsidentkandidat fik næsten de 50 millioner fra den nu afsatte og dræbte diktator.
Dele af artiklen er baseret på vidneudsagn fra lægen til en fransk våbenhandler, der skulle have organiseret overførsel af penge til Frankrig. Pengene blev eftersigende brugt på Sarkozys valgkamp i 2007, som også endte med, at han blev valgt.
Det er ikke første gang, præsident Nicholas Sarkozy er anklaget for at have modtaget penge fra diktatoren i Libyen.
“Vi ønsker, at klovnen giver vores penge tilbage til de libyske folk. Han fik dem, så han kunne hjælpe dem, men han skuffede os,” lød det fra Muammar Gaddafis søn, Saaif, før NATO-bombardementerne af landet i 2011.
Adspurgt af en journalist fra det franske tv-kanal TF1 om beskyldningerne, svarede Sarkozy:
“Det er trist, at du handler som talskvinde for Gadaffis søn,” sagde han tydeligvis irriteret og afviste anklagerne.
“Hvis Gadaffi betalt for at få mig valgt, jeg har ikke været meget taknemmelige,” sagde Sarkozy til TF1 med henvisning til, at Frankrig var blandt de mest entusiastiske til førere af, da NATO ville gribe ind imod Gadaffi regime.
Kilde: vg.no
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu