Avis: Homo-netværk fik paven til at abdicere

23. februar 2013 14:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Avis: Homo-netværk fik paven til at abdicere
Billede mangler

VATIKANET: Pave Benedict XVIs beslutning om at abdicere var blandt andet påvirket af afsløringer om afpresning af et netværk af homoseksuelle i den katolske Vatikanstat. Det skriver den italienske avis La Repubblica med henvisning til den rapport, som Vatikanet selv udarbejdede i forbindelse med en skandale med pavens butler.

 

Avisen oplyser endvidere, at der meldes om intriger og korruption i det katolske system. Vatikanet afviser dog historien som »sladder«.

Ifølge den italienske avis skulle paven have taget sin beslutning om at abdicere 17. december, hvor han eftersigende modtog en rapport fra en undersøgelseskommission, som han selv havde iværksat sidste år for at komme til bunds i en skandale, hvor hans tidligere butler stod anklaget for at have lækket fortrolige dokumenter.

I rapporten skulle kardinalerne, som paven havde udpeget til det undersøgende arbejde, have beskrevet en række grupperinger, herunder en, hvor personerne var »forenet af seksuel orientering«, samt beskrivelser af et korrupt system, hvor store beløb bliver misbrugt. Nogle af de seksuelle forhold skulle angiveligt have resulteret i, at flere vigtige personer i den katolske kirke er blevet afpresset.

Ifølge BBC afviser Federico Lombardi, Vatikanets talsmand, anklagerne som værende »sladder« og kritiserer medierne for at være misinformerede.

»Hverken kardinalerne i kommissionen eller jeg vil be- eller afkræfte det, der bliver skrevet og sagt i denne sag,« siger han og tilføjer uden at henvise specifikt til den omstridte rapport:

»Når man tænker i penge, sex og magt, og ser virkeligheden igennem disse, kan man ikke se hinsides, selv når man ser på kirken.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu