ANNONCE

Avis: Liberia kræver Brügger udleveret

6. august 2012 19:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Avis: Liberia kræver Brügger udleveret
Billede mangler

Liberias præsident, modtageren af Nobels fredspris Ellen Johnson Sirleaf, tager for første gang bladet fra munden i sagen om journalist Mads Brüggers dokumentarfilm ‘Ambassadøren’.
Det skriver politiken.dk.
Forleden skrev landets informationsministerium i en pressemeddelelse, at det vil lægge sag an mod Mads Brügger, hvis “handling ikke kun (er) amoralsk, men kriminel og fornærmende for Liberias ledelse og folk”.
I dag gentager landets præsident, nobelpristageren Ellen Johnson Sirleaf, kritikken i et langt interview med Liberias førende avis, Frontpage Africa.
– Mr. Cortzen er en bedrager, en kriminel, konstaterer præsident Sirleaf og undrer sig over, at Mads Brügger kunne slippe igennem det liberianske godkendelsessystem.
Præsident Sirleaf understreger i interviewet, at Mads Brügger ikke kommer til at slippe af sted med diplomatsvindlen, hvis det står til hende.
– Så vi kommer efter ham og den rådgivningsservice, som udsteder falske dokumenter i Liberias og andre afrikanske landes navn, siger hun til Frontpage Africa.
– Vi går efter ham, og hvis der er nogen måde, vi kan få ham udleveret på, vil vi få ham herned, siger hun.
Brügger, som i dag er kanalchef for radiostationen 24syv, ansætter i filmen en hollænder til for store dollarbeløb at formidle ham titlen af honorær generalkonsul for Liberia i Den Centralafrikanske Republik.
Titlen skal Brüggers alter ego hr. Cortzen bruge til frit at kunne transportere bloddiamanter ind og ud af det centralafrikanske land, et forehavende som dog aldrig lykkes i filmen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu