Avis: Schleck er ‘Amigo de Birillo’

16. februar 2013 14:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Avis: Schleck er 'Amigo de Birillo'
Billede mangler

Navne på tidligere klienter hos den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes fortsætter med at blive lagt frem for offentligheden.

 

Lørdag skriver den hollandske avis NRC Handelsblad ifølge cykelbloggen Veloropa, at de to tidligere Team CSC-ryttere Fränk Schleck og italieneren Michele Bartoli var kunder hos den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. Den hollandske avis har anonyme kilder til at bekræfte historien.

Ifølge avisen er det personer helt tæt på Fränk Schleck, som nu bekræfter, at bjergrytteren optræder i Eufemiano Fuentes kundekartotek under navnet ‘Amigo de Birillo’ (Birillos ven, red.). Et kodenavn som man tidligere ikke har kunnet få bekræftet identiteten bag. 

Altså skal Fränk Schleck stå opført som ‘en ven’ af holdkammeraten Ivan Basso fra datidens Team CSC-hold. Basso forklarede så sent som i sidste uge ved retten i Madrid, at han var kunde hos den spanske læge med fortsæt om at dope sig. Han dopede sig dog aldrig.

Samme kilder fortæller dog, at lillebror Andy Schleck ikke har været kunde hos Fuentes. 

Det er ikke første gang, Fränk Schleck sættes i forbindelse med Eufemiano Fuentes. I 2007 kom det frem, at Fränk Schleck, der i øjeblikket afsoner en et-årig dopingdom, havde overført 50.000 kroner til Eufemiano Fuentes bankkonto. Dengang slap Schleck dog for videre tiltale, da han forklarede transaktionen med, at han havde købt træningsprogrammer af dopinglægen.

Men under den verserende retssag Operacion Puerto har Eufemiano Fuentes selv forklaret, at han aldrig solgte træningsråd til sine klienter.

Samtidig skriver den hollandske avis, at en anden Team CSC-rytter, Michele Bartoli, var kunde hos Eufemiano Fuentes fra 2002-2004. Her købte han angiveligt EPO, Aranesp, væksthormoner, anabolske steroider og fik foretaget blodtransfusioner af den spanske læge.

Michele Bartoli kørte for Bjarne Riis og Team CSC i 2004, hvorefter han stoppede sin karriere.

En anden italiener, afdøde Marco Pantani, sættes også i forbindelse med Eufemiano Fuentes. Han skal således stå opført under dæknavnet ‘Panticosa’ på dopinglægens liste over klienter i 2003. Pantani blev fundet død på et hotelværelse i 2004.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu