Avis: Sparekassen Østjylland må give op

21. april 2012 00:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Avis: Sparekassen Østjylland må give op
Billede mangler

Potentielle købere mødes i denne weekend med Finansiel Stabilitet for at gennemgå bøgerne i den mellemstore Sparekassen Østjylland.
Et salg af sparekassen gennem de danske bankpakkeløsninger ventes at falde på plads inden mandag morgen, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.
Den landbrugs- og ejendomstunge sparekasse udsatte for en måned siden sit 2011-regnskab, fordi Finanstilsynet netop havde været på besøg. Tilsynet har endnu ikke offentliggjort sin beretning fra inspektionen.
Tilsynet strammede inden jul gevaldigt op på værdiansættelserne af landbrugsjord, og det har medført massive nedskrivninger i en række danske banker og sparekasser.
Sparekassen Østjylland har allerede været gennem en lang årrække med underskud, der har tæret på sparekassens kapital.
Den kom således ud med underskud på 12 millioner kroner før skat i 2010 efter et minus på 152 millioner før skat i 2009 og et underskud på 222 millioner før skat i 2008.
Sparekassen Østjylland med små 40.000 kunder beskæftiger 175 ansatte i 15 filialer, med hovedsæde i Hammel, lidt nordvest for Århus.
De dårlige resultater tvang i januar sparekassens ledelse til at fastfryse sparekassens op mod 16.000 garanter, som siden dengang ikke har kunnet indløse deres garantbeviser, der koster mellem 5.000 og 150.000 kr.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu